N34: Werkzaamheden Holsloot richting Dalen duren langer

De afsluiting van de N34 tussen knooppunt Holsloot en Dalen duurt langer dan gepland. In plaats van komende maandag kan het verkeer vanuit Holsloot richting Dalen pas op donderdag 29 oktober om 6.00 uur weer gebruik maken van de weg.

Alleen rijbaan richting Holsloot/Emmen is open

Tijdens de bouw van het nieuwe viaduct bij Dalen is gebleken dat er aanvullende aanpassingen nodig zijn voor het monteren van de voegconstructie. De rijbaan voor de rijrichting Holsloot/Emmen gaat wel open op maandagochtend om 6.00 uur. Tussen Dalen en Coevorden Noord is de N34 dan in beide richtingen weer open.

Verkeer vanuit Emmen richting Coevorden kan tot donderdagochtend 6.00 uur gebruik maken van de omleidingsroute via de A37 en de N854. Vanaf dan kan de weg worden vervolgd via de N37.

Stille voegovergang ‘silent joint’

Ter hoogte van de op- en afritten bij Dalen is een nieuwe viaduct (Valsteeg) gebouwd om de N34 te kunnen verdubbelen. Voor de bouw van het viaduct wordt een specifieke voegovergang gebruikt die nauwelijks tot geen geluid oplevert, de ‘silent joint’ . Voegovergangen vormen de schakel in het asfalt tussen het viaduct en de rijbaan. Tijdens de bouw is gebleken dat er meer aanpassingen nodig zijn om deze specifieke voegconstructie te kunnen monteren.

 

In opdracht van de Provincie Drenthe verdubbelt aannemer BAM Infra de N34 tussen Coevorden-Noord en Holsloot. Met de verdubbeling van de N34 wordt de doorstroming, bereikbaarheid en verkeersveiligheid verbeterd en de regionale economie versterkt.