Bezoek een museum (10) Museum Veenpark

Vanaf 1 juni zijn de musea weer geopend. Er zijn wel voorwaarden aan het bezoek verbonden en vaak zijn er gewijzigde openingstijden. Je moet van te voren kaartjes bestellen. Kijk dus voor je  gaat, eerst op de website van dat museum om een teleurstelling te voorkomen.

Dit keer gaat het over een museum dat heel geschikt is, gezien het mooie weer, om nu te bezoeken. Dat is het openlucht museum Veenpark in Barger-Compascuum. Je krijgt dan zelfs 2 musea voor één geld. Het Harmonium museum Nederland bevindt zich ook in het Veenpark.

Het Veenpark toont je twee oude dorpen in een hoogveen gebied. Je kunt zien hoe vroeger het hoogveen werd afgegraven en hoe men vroeger in dat gebied leefde en woonde. Is het lopen te vermoeiend dan kun je je per trein laten vervoeren, er zijn twee lijnen, en ook  per boot. Wilt je eerst zien wat je in een dagje Veenpark kunt meemaken, klik dan hier. Tenslotte kun je ook uitrusten in het Harmonium museum waar 250 exemplaren die bespeeld en beluisterd kunnen worden. Kortom een dagje uit voor het hele gezin.