Mooie intocht Sinterklaas en Pieten in Dalen

Wat waren Sinterklaas en zijn Pieten zaterdagochtend blij om al die vrolijke kindergezichten weer te zien tijdens de intocht van de goedheilig man op De Waag. Kijk maar eens op de foto’s hieronder en in het fotoalbum, het zijn er heel veel!

De Sint kwam met een aantal Pieten aangereden in een treintje. Andere Pieten reden op e-choppers en fatbikes. Henk Wilting van stichting Volksvermaken heette het gezelschap, samen met de enthousiaste kinderen, van harte welkom. Gelukkig was het op dat moment net even droog. Het Pietenorkest van Volharding zorgde voor muzikale omlijsting van het geheel. 

De Schatkamer van Sinterklaas

Na de vrolijke intocht konden de kinderen de hele dag in kleine  groepjes een bezoek brengen aan de Schatkamer van de Sint. Daarin kreeg elk kind persoonlijke aandacht van Sinterklaas en de Pieten. Er werd antwoord gegeven op de meest uiteenlopende vragen. Van: “Waarom mochten de Pieten hun schoen niet zetten” tot: “Wat is uw favoriete voetbalclub Sinterklaas?” Gelukkig kon de Sint op de laatste vraag aangeven, dat naast Real Madrid, de VV Dalen toch echt tot zijn favorieten behoort.

Compliment voor de organisatie

Tenslotte gingen de kinderen naar de Pakjeskamer, waar ze een cadeautje mochten uitkiezen. Na afloop gaf de Sint een groot compliment aan alle vrijwilligers van Stichting Volksvermaken voor de perfecte organisatie van deze prachtig verlopen dag!

Er waren heel veel fotografen, dus fantastisch veel foto’s. Foto’s bekijken? Ga dan naar het uitgebreide Sinterklaasfotoalbum via de link.

Foto’s Dianne Zandbergen, Sharon Hartman, Henk Lomulder