Monumentendag museummolen ‘Jan Pol’

Zaterdag 10 en zondag 11 september was het Open Monumentendag. Beide dagen was de ‘Jan Pol’ geopend, maar zondagmiddag werd er een speciaal programma gepresenteerd. Het museum was ook geopend en er kwamen verschillende bezoekers een kijkje nemen. Het thema van de monumentendag was dit jaar ‘Duurzaamheid’. De molen is hier al ruim 150 jaar een voorbeeld van. Op het plein stond een stand van ‘Duurzaam Dalen’ (onderdeel van Dorpsbelangen Dalen). Hier kon men informatie krijgen over o.a. de zonneroute A37, energiecoach, verduurzamen van Dalen, warmtebeeldcamera etc. Ze hadden niet te klagen over belangstelling en konden verschillende afspraken noteren. (Meer informatie van de werkgroep is te vinden via de link naar de duurzaamheidspagina’s)

Daler Voices en Inge Tibben

Om 13.30 uur was er al veel publiek en na een welkomstwoord begon popkoor ‘Daler Voices’ met een serie prachtige nummers o.a. een Abbamedley en Love shine a light. Het plezier straalde van de gezichten van de dames. Ze werden beloond met een warm applaus. Daarna was het de beurt aan Inge Tibben, bijna-buurvrouw van de molen. Zij trad op met Franse chansons en vlotte Nederlands- en Engelstalige nummers. Het publiek zat genietend te luisteren. Na de pauze traden de ‘Daler Voices’ en Inge nog een keer op.

In de pauzes: Duurzaam Dalen

In de pauzes maakten velen gebruik van de mogelijkheid de stand van ‘Duurzaam Dalen’ te bezoeken en informatie mee te nemen. Ook kon men in de pauze koffie en thee met verschillende soorten eigengemaakt gebak nemen. Dat ging erin als de spreekwoordelijke koek.

Henk Nijkamp van stichting Aold Daol’n bedankte de artiesten voor hun prachtige optreden en het publiek voor hun aanwezigheid. Het was een geslaagde, gezellige middag, mede door de entourage en het mooie weer.