Modeshow Aold Daol’n

Donderdag 14 november verzorgde Aold Daol’n een modeshow met ondergoed van nu tot jaren terug. Ze waren uitgenodigd door de  Seniorenvereniging Dalen om na een lezing door de Rabobank iets luchtigers te presenteren, letterlijk en figuurlijk.

Hermien Boesjes presenteerde de show. Als eerste kwam de wasvrouw binnen met een mand vol wasgoed. Hier zat ondergoed van nu in: tangaslip, bodystocking en een hemdje. Dit werd aan de waslijn gehangen. Daarna kwamen de mannequins en dressmen (leden van de seniorenvereniging) binnen. We zagen gebreide onderjurken, directoires, jaeger ondergoed (lange onderbroeken en hemden met lange mouwen) en klepbroeken, zodat men gemakkelijk naar het toilet kon. Enkele katoenen onderjurken waren prachtig met kant versierd. Eigenlijk jammer om dat als ondergoed te dragen.

Borstrokje

Lammy liet nog een borstrokje zien. Dit was gebreid door mevr.Waninge – Mepschen toen ze 8 jaar was. Moeder spon de wol van de pas geschoren schapen en de kinderen breiden o.a. borstrokken en sokken. Mevrouw Waninge schonk het borstrokje 70 jaar later aan historische vereniging Aold Daol’n.

De aanwezigen genoten van de mooie verhalen die Hermien vertelde. Ook werd er smakelijk gelachen om de capriolen van de mannequins en dressman. Soms werd er een schouderbandje ondeugend naar beneden geschoven of een rok een eindje opgetild.

Het was een gezellige middag. De medewerkers aan de show en Aold Daol’n werden met een hartelijk applaus bedankt door de activiteitencommissie van de seniorenvereniging.