Misstap Dalen tegen hekkensluiter

VV Dalen liep zondag in het uitduel tegen hekkensluiter Beilen tegen een zure 2-0 nederlaag aan. Doordat koploper SC Emmeloord ook onverwacht met 4-3 verloor bij VENO, bleef de schade op de ranglijst beperkt voor Dalen. LSC 1890 was de lachende derde in deze ronde: door een 7-1 monsteroverwinning bij Zuidwolde, pakte de ploeg uit Sneek de koppositie in de Tweede Klasse J. Emmeloord en Dalen volgen op resp. één en twee punten.

Dalen afgetroefd

Dalen liet zich in Beilen aftroeven op wilskracht en fysieke inzet. De ploeg van Michel Kerkdijk kon geen vuist maken en kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een treffer van Owen van der Werff. In de tweede helft zorgde Jesper Kroesen met een eigen doelpunt voor de 2-0 eindstand.

Angstgegner

Beilen is een echte ‘angstgegner’ voor Dalen. In de historie heeft Dalen in onderlinge duels nog nooit op vreemde grond gewonnen van deze tegenstander. Van de tien uitduels in Beilen werd er vier keer gelijkgespeeld en stond Dalen zes keer met lege handen.