Mini-klimaatconferentie gemeente Coevorden online

Aanstaande donderdag 22 oktober houdt de gemeenteraad van Coevorden een mini klimaatconferentie. Deze online conferentie is van 20.00 uur tot 21.30 uur en wordt uitgezonden vanuit de Fabriek.

Aanmelden kan nog t/m vandaag, 21 oktober 18.00 uur via deze link naar het aanmeldingsformulier. 

Gesprek met weervrouw Helga van Leur

Tijdens de conferentie kijken onze raadsleden samen met weervrouw Helga van Leur en u naar klimaatverandering, hoe we er voor staan in de gemeente Coevorden en welke uitdagingen ons te wachten staan in de toekomst. Hoe kijkt u aan tegen klimaatverandering? Welke oplossingen zijn er en wat kunt u zelf doen in uw eigen leefomgeving?

Programma

19.45-20.00 uur Inloop
20.00-20.10 uur Welkom en introductie discussiepanel door presentator Andries Ophof
20.10-20.40 uur ‘Laat u niet verrassen’, Helga van Leur
20.40-21.20 uur Paneldiscussie in de zaal en online
21.20-21.30 uur Afsluiting

Meedoen online

De conferentie wordt live via Youtube uitgezonden vanuit De Fabriek, het tijdelijke Hofpoort Theater in Coevorden. In het coronaproof theater is een beperkt aantal stoelen beschikbaar om de conferentie ter plekke bij te wonen.
Het aantal online deelnemers is onbeperkt. Doet u online mee? Door middel van de chatfunctie kunt u direct vragen stellen aan TV meteorologe Helga van Leur en de andere gasten in het panel. Dat zijn inwoners, waaronder raadsleden en leden van de Jongerenraad Coevorden. Meedoen kan eenvoudig door u aan te melden via de link naar het formulier. Deelname is gratis.

Regionale campagne

Deze maand gaat er vanuit gemeenten en waterschappen een regionale campagne van start onder de naam ‘Laat u niet verrassen!’ Via deze link kunt u het filmpje bekijken.

Dit is voor de leden van de gemeenteraad in Coevorden aanleiding om vanaf eind oktober -coronaproof- met inwoners in de wijken en dorpen in gesprek te gaan. De mini klimaatconferentie op 22 oktober is de aftrap voor die ronde langs de wijken en dorpen.

Tijdens deze gesprekken willen we ophalen hoe inwoners denken over die klimaatadaptatie in hun eigen omgeving.

Wij spreken u graag!

De Raadswerkgroep Duurzaamheid,
Henk Bouwers, Erik Bonkes, Lars Hoedemaker, Gilbert Mulder, Ton Soppe, Jerry Stoker en Ruud Wilting