Meidenteam MO17 heeft een trainer!

De elf meiden van het onlangs opgestarte meidenvoetbalteam MO17 staan te popelen om echt te starten, want hoewel er een fanatieke start gemaakt is onder leiding van Marcel Boorsma, ontbrak het nog aan een trainer met ingang van volgend seizoen. Die trainer is nu gevonden in de persoon van Gretha Jonker!

Ervaring op hoog niveau

Ze heeft er de afgelopen 20 jaar geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar Gretha (moeder van Ylva Gossen, voetbalster in het nieuwe meidenteam) heeft een aardige voetbalgeschiedenis achter zich: zo’n 22 jaar heeft ze op het veld en in de zaal op hoog niveau gevoetbald. Al vanaf zeer jonge leeftijd was Gretha met voetbal bezig, of zoals het Friesch Dagblad destijds in 1998 over de toen 21-jarige voetbaltalent kopte:’ Gretha Jonker kreeg voetbal met paplepel ingegoten’.

Gretha (44 jaar en afkomstig uit het Friese Jubbega) startte haar voetbalcarriere in een jeugdteam bij vv Jubbega, waarna ze al snel via o.a. de veldclubs RWF, Heerenveense Boys en zaalteam Noord-Hebo-Stones doorstroomde naar een steeds hoger niveau tot uiteindelijk het hoogste niveau: de landelijke hoofdklasse!

Friese en Noordelijke selectie

Op 11-jarige leeftijd werd Gretha geselecteerd voor de Friese selectie onder 12 jaar en daar voetbalde ze tot en met aan de selectie van onder 16 jaar. Daarna voetbalde Gretha verder bij de Noordelijke selectie onder 18 jaar onder leiding van trainster Vera Pauw. Op de leeftijd van 14 jaar hoort Gretha bij de laatste 32 speelsters van het Nederlands elftal, maar bereikt daar helaas de top net niet.
Haar voetbalcarrière heeft ze toen om gezondheidsredenen moeten stoppen, maar met een mooi gevulde prijzenkast, vol met bekers en medailles en een plakboek vol krantenartikelen en foto’s kijkt ze nu met plezier terug op die periode.

Zin in deze uitdaging

Het oprichten van een meidenteam bij vv Dalen zorgde bij Gretha voor enthousiasme, maar het bleef even spannend of het echt zou doorgaan. “Het kan toch niet zo zijn dat het gebrek aan een trainer maakt dat er geen meidenteam komt.”, zegt Gretha en dit maakte dat ze overstag ging om als trainer te starten en om dus na zoveel jaren van afstand toch weer met voetbal bezig te gaan. “Ik heb geen ervaring op het gebied van training geven, maar ik heb wel voldoende kennis van voetbal. En ik heb vooral veel zin in deze nieuwe uitdaging!”.

Wij wensen Gretha en het meidenteam veel plezier en succes. Het team kan nog steeds een aantal enthousiaste meiden gebruiken, lijkt het je dus leuk om in dit team te voetballen, laat het ons weten!