Meer ruimte voor terras De Baander

Dinsdagmiddag was een delegatie van de gemeente Coevorden, onder aanvoering van wethouder Steven Stegen, op bezoek bij Erik en Marjan Esschendal van Restaurant De Baander.

Alle horecaondernemers in de gemeente Coevorden kregen afgelopen week bericht van de gemeente over de mogelijkheden om terrassen tijdelijk uit te breiden in hun directe omgeving tijdens de Coronacrisis. De Baander reageerde direct en was daarmee de eerste. Reden voor de wethouder om met de verantwoordelijke ambtenaren  de situatie ter plekke te bekijken.

Eindelijk weer open

Erik Esschendal stelt het meedenken van de gemeente in deze moeilijke tijd zeer op prijs. “Door uitbreiding van het terras op een gedeelte van het marktplein, kunnen we binnen de bestaande regels meer tafels plaatsen en dus meer klanten bedienen vanaf 1 juni. We zijn blij dat we weer los kunnen!”

De ook aanwezige Johan de Ridder, voorzitter van de Ondernemingsvereniging Dalen e.o., vindt het prettig dat ondernemers de ruimte van het gemeentebestuur krijgen om creatieve ideeën buiten de gebaande paden uit te voeren.

Esschendal hoopt dat hij zijn onderneming binnen mag opdelen in twee gedeeltes met een gescheiden toegang en toiletgroepen. Dan zouden er mogelijk 60 gasten toegang kunnen krijgen.  Deze aanvraag zal worden beoordeeld door de veiligheidsregio Drenthe.

Aanvraag

Er wordt niet automatische toestemming verleend om de terrassen uit te breiden. Wethouder Stegen: “Dat moet wel worden aangevraagd, omdat het per locatie om maatwerk gaat.”

Tweede pinksterdag om 12 uur is het zo ver en gaan de terrassen in Dalen weer open. De fotografen en de redactie van SamenDalen zijn er bij. Fijn dat na al die weken het centrum weer tot leven komt!