Manou Grijssen genomineerd voor Coiffure Award 2020

De genomineerden van de 29ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag hebben de 99 genomineerden te horen gekregen dat hun passie, creativiteit en inzet ervoor hebben gezorgd dat ze in de race zijn voor de meest toonaangevende kappersprijs van Nederland. De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt op zondagavond 19 april tijdens het bekende gala plaats.

Manou Grijssen uit Dalen van kapsalon Twins Hair & Beauty is één van de genomineerden.

Prestatie

De nominatie is al een prestatie op zich, aangezien de kappers dit jaar wederom de lat hoog hebben gelegd. De vakjury was dan ook vol lof over de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL juryvoorzitter): Ik vond de inzendingen dit jaar heel erg verrassend, het haarbeeld is ontzettend divers. Het is ontzettend leuk om ieder jaar de verschillen in de collecties te zien. Kappers hebben de lat hoog gelegd; ze hebben echt geprobeerd om een nieuwe kijk op haar te geven.”

Jurering

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 19 redacteuren, journalisten en beauty-editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 12-koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beautyspecialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 14 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.