Livestream yogalessen van Marielle Schipper

Marielle Schipper van Praktijk Rooskleurig geeft normaal gesproken drie keer per week Hatha-yogales in het sportcentrum in Dalen en yogalessen voor kinderen. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan dat nu niet.

Marielle heeft zondagavond 15 maart, nadat duidelijk werd dat de sportschool met directe ingang gesloten werd spontaan besloten om op haar gebruikelijke lestijden live yogales te geven via haar Facebook-account. Zo kon iedereen die dat wilde thuis op zijn of haar eigen manier en niveau mee blijven doen. Doordat de lessen op haar Facebook-account staan kun je de lessen zowel live als op ieder ander moment van de dag volgen. De lessen zijn open voor iedereen die daar belangstelling voor heeft.  

Spontaan

Het besluit om online door te gaan met de lessen kwam zondagavond spontaan in haar op.
Nog de zelfde avond heeft zij met haar man Mark alle middelen geïnstalleerd zodat de door haar voorbereide les direct op maandagochtend van 9.00 uur tot 10.00 uur live kon doorgaan. Haar cursisten zijn er blij mee en het is nu tijd om dit initiatief kenbaar te maken aan alle Dalenaren, want ook zij kunnen de lessen volgen.

Op woensdagochtend geeft Marielle yogales aan kinderen van de Stidalschool in Dalerveen. Ook deze lessen zullen binnenkort op de een of andere manier te volgen zijn. Deze yogales kan ook samen met de ouders gevolgd worden. 

Een yogales volgen?

Een yogales duurt ongeveer een uur. Het is fijn als je makkelijke, loszittende kleding aan hebt en je schoenen uit hebt. Je ligt of zit het handigst op een yogamatje maar als je dat niet hebt kun je ook  een handdoek op de grond leggen. Je kunt de oefeningen op je eigen manier doen en ook kun je bijvoorbeeld een oefening overslaan door tijdens de oefening te gaan zitten of liggen en te wachten tot de volgende oefening begint. Het is de bedoeling dat je door de yogaoefeningen door middel van beweging en ademhaling je geest en je lichaam met elkaar verbindt zodat je je veilig en rustig kunt voelen in je zelf. 

Nu de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen en het onduidelijk is hoe alles verder zal gaan is het des temeer belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en de rust en mogelijkheden in je zelf op te zoeken om dit te bereiken. Yoga kan je helpen om rustig te worden of te blijven en de tijd te nemen om uit de waan van alle dag te blijven. 

Wanneer?

De yogalessen van Marielle zijn te volgen via het Facebook-account van Marielle Schipper. De livestream is op maandagochtend van 9.00uur tot 10.00uur en op dinsdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. 

Rooskleurig

Marielle werkt vanuit haar Praktijk Rooskleurig als yogadocent voor volwassenen in het sportcentrum in Dalen en geeft les in kinderyoga aan de Stidalschool in Dalerveen. Daarnaast is zij Colour-Care Consultant & Kindercoach, kunstenaar en kinesioloog.

Haar praktijk ligt midden in de natuur aan de Vossebelt 19.

Voor meer informatie:  www.praktijkrooskleurig.nl