Lintjes voor Jo Assen en Marietje Assen-Bosman

Dalenaren Jo Assen en Marietje Assen-Bosman ontvingen beiden een lintje tijdens de lintjesregen 2020. Ze zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Dhr. Assen

Sinds zijn prille jeugd is de heer Assen verbonden aan Voetbalvereniging Protos. Jarenlang was hij te vinden op het veld waarna hij later als vrijwilliger aan de slag ging. Sinds de jaren negentig is hij niet meer weg te denken bij de organisatie van het jaarlijkse Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De heer Assen heeft veel werk gestoken in de opbouw van sponsoren en 14 jaar lang is hij voorzitter geweest van dit toernooi.
Daarnaast was hij vicevoorzitter van het parochiebestuur van de RK geloofsgemeenschap. Sinds 2018 is hij voorzitter van de locatieraad, waar hij samen met de raad zich nu vooral bezig houdt met een fusieproces. Naast dat hij de geloofsgemeenschap een warm hart toedraagt, is hij actief geweest voor de voormalige Landbouworganisatie ABTB Coevorden/Steenwijksmoer, het plaatselijk belang in de Nieuwe Krim. Ook hier was hij de verbindende kracht.
De jaarlijkse buurtfeesten werden altijd bij de familie Assen in de schuur gehouden. Het hele gezin stond hier klaar voor de gemeenschap.

Mevrouw Assen-Bosman

Vanaf de jaren zeventig is mevrouw Assen-Bosman verbonden aan geloofsgemeenschap Sint Franciscus in Steenwijksmoer. Zij heeft een lange staat van dienst binnen de kerk. Mevrouw Assen is een gedreven, trouwe en enthousiaste vrijwilliger. Van het schoonmaken en netjes houden van het kerkgebouw, lid van de parochie-agenda, lid van het kerkkoor St. Caecillia en het ‘gastvrouwschap’ in De Inloop op de woensdagochtend, aar zij de leden van de kerk te woord staat en de administratie bijwerkt bij overlijden, geboorten, huwelijken, misintenties.

Sinds 2015 is mevrouw Assen vrijwilliger bij de Selkersgoorn in Dalen. Hier ondersteunt zij de groepsbegeleider van een huiskamer, waar zij de cliënten voorziet van koffie en thee en diverse activiteiten samen met ze doet. In de jaren hiervoor was zij een van de vrijwilligers in de Wereldwinkel. Wekelijks was zij een dagdeel in de winkel aanwezig om de klanten te helpen en vooral het verhaal achter het product te vertellen.

Bron: website van de gemeente Coevorden