Lessen Gymvereniging Dalen gaan weer van start

Ook de Gymvereniging Dalen gaat  a.s. woensdag 6 mei  – voor de jeugd! – weer van start met de lessen. Dit gebeurt uiteraard volledig volgens de regels van het RIVM en het Drents Sportprotocol, dus buiten! Ook heeft afstemming met de gemeente Coevorden plaatsgevonden.
Je zult begrijpen dat buitenlessen nogal wat aanpassingen en organisatie vragen. Daarom vind je hier alle informatie die je nodig hebt om deel te kunnen nemen.
Het lesrooster is aangepast. De lessen zijn korter én er zit tijd tussen de lessen, om iedereen veilig te laten vertrekken en komen. Een aantal groepen zijn gesplitst omdat ze anders té groot zijn om ons aan de gestelde regels te houden.

Groepsapps

De leiding zal ervoor zorgen dat er voor alle groepen een groepsapp komt. Voor veel groepen is dat nu al het geval, maar voor de gymgroepen nog niet. Wees hier zelf ook alert op en meld je als dat binnen een paar dagen nog niet geregeld is! Deze groepsapp voorziet in snelle, relevante informatie en is in deze situatie de meest makkelijke manier van communiceren op korte termijn.

Alleen bij goed weer

De lessen kunnen alleen doorgaan als het goed weer is. Hierover zullen we communiceren via de groepsapps. En ja, dat kan soms op het laatste moment zijn. Hou dit zelf ook goed in de gaten!

Locaties
Omdat we buiten gaan sporten (binnen mag nog niet) hebben we alternatieve locaties gevonden waar we gaan gymmen, turnen en dansen. Zie hiervoor onderstaand schema:

Gym en turnen:
IJsbaan – achter de Sporthal aan de Oude Dalerveensestraat.
Aanrijden (brengen/halen) ook via de Oude Dalerveensestraat en NIET via de parkeerplaats van de sporthal.
‘KISS & RIDE’ ; dus afzetten en doorrijden als kinderen gebracht worden. Kinderen lopen zelf het veld op; daar is leiding aanwezig.
Komen kinderen op de fiets, dan aanwijzingen ter plekke volgen.

Dans:
Terrein ‘t Kleine Veld, Adres is Noordwijk 49A.
Je moet het Kleine Veld oprijden en dan direct, eerste weg rechts – verharde terrein achter het pand van Sensor Development International (voormalig Meppelink-Westerhof)
‘KISS & RIDE’ ; dus afzetten en doorrijden als kinderen gebracht worden.
Komen kinderen op de fiets, dan aanwijzingen ter plekke volgen.

Kidsdans:
Roezemoes – BWB school, Pleintje voor Roezemoes (schoolplein)
‘KISS & RIDE’ ; dus afzetten en doorrijden als kinderen gebracht worden.
Komen kinderen op de fiets, dan aanwijzingen ter plekke volgen.

Faciliteiten

Op de locaties zijn geen wc’s, geen douches, geen kranen, ook geen omkleedmogelijkheid etc.
M.a.w.  kinderen moeten in sportkleding/makkelijk zittende kleren naar de les komen, van te voren naar het toilet, handen wassen en zelf een bidon water meenemen!
Kom niet te vroeg; op locatie wachten is nu niet handig. Ná de les direct vertrekken en naar huis!

Leiding

Onze leiding is goed geïnstrueerd hoe de richtlijnen van het RIVM te hanteren. Ook is er per groep een extra assistent aanwezig om een oogje in het zeil te houden en te helpen alles in goede banen te leiden, voor, tijdens en na de les.
Daarnaast zorgt de vereniging voor zaken als een EHBO-doos, desinfectiemateriaal, afzetten van terreinen etc.
Heeft u tips? We horen het graag.

Bron: Gymvereniging Dalen