Lasergame en jachtseizoen

Het zonnige herfstweer en de leuke activiteiten die vooraf aangekondigd waren, droegen ongetwijfeld bij aan de goede opkomst bij de activiteiten van de buurtsportcoaches Gezond Coevorden vanmiddag. Zo’n dertig kinderen van verschillende leeftijden (van groep 1 van de basisschool tot en met klas 1 van het voortgezet onderwijs) kwamen naar het Doeplein om met buursportcoaches Glenn van Laar en Patrick Ridderbos lasergame en jachtseizoen te spelen.

Rennen, duiken, springen en verstoppen

Het grootste deel van de kinderen startte met lasergamen. Meerdere potjes werden er gespeeld, waarbij de teams telkens wisselden van samenstelling. De teams startten beide aan een andere kant van het plein. Na het startsein renden de kinderen tussen de speeltoestellen door, doken achter bomen, verstopten zich achter muurtjes en sprongen in de zandbak. Het doel was om te schieten op de lasergamegun van een tegenstander, zodat deze een leven kwijtraakt. Elke speler had op de lasergamegun een aantal levens. Zijn de levens op, dan ben je af.

Een kleiner groepje kinderen startte eerst met wat potjes voetbal, totdat het onder de kinderen populaire spel jachtseizoen met buurtsportcoach Patrick van start ging. Veel lasergamende kinderen deden graag mee met jachtseizoen en zo werd het spel met een grote groep kinderen gespeeld.

Op de vlucht voor de politie

De kinderen mochten kiezen of ze in het team ‘boeven’ of ‘politie’ wilden. Beide teams moesten tijdens het spel bij elkaar blijven in de afgesproken buurt, de Westerwijk. Het team van boeven ging als eerste op de vlucht en even later vertrok het team van de speurende politie. De opdracht voor de politie was om tenminste één van de boeven af te tikken. Het doel van de boeven was om voor de duur van het spel uit handen van de politie te blijven. Lastig, want met behulp van de jachtseizoenapp werd om de zoveel minuten via de telefoon de locatie van de boeven bekend gemaakt bij de politie. Twee potjes werden er gespeeld: het eerste potje werd gewonnen door de politie en het tweede potje door de boeven.

Na ruim een uur spelen waren de activiteiten afgelopen en vertrokken de buurtsportcoaches naar Sleen voor het vervolg van hun herfstactiviteitenprogramma.