Lancering website Wandelroutes Dalen

De Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft op de Daler wandeldag de website Wandelroutes Dalen gelanceerd.

Voorzitter Wim Vogelzang van de Wandelwerkgroep vertelde aan de toegestroomde wandelaars en andere belangstellenden hoe de vier Daler wandelroutes en de website tot stand zijn gekomen. De start lag bij de Dorpsvisie. De inwoners van Dalen hebben toen aangegeven meer mogelijkheden voor wandelingen te willen. Een nieuwe Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft die uitdaging opgepakt.

Vier routes

Samen met het Recreatieschap heeft de werkgroep vier routes ontwikkeld en uitgezet met palen, pijlen en symbolen. Wethouder Zwiers heeft de routes in november 2019 geopend.

De werkgroep wilde verder, zo vervolgt Wim Vogelzang. Er kwam subsidie van de Heidemij vanuit het programma ‘Kern met pit’. Samen met het Recreatieschap is de werkgroep begonnen met het maken van plannen. Centrale vraag: Maak duidelijk waarom je juist in Dalen zou willen wandelen. Het antwoord was dat alle wandelingen veel meer invulling hebben gekregen.

Voor de cultuurwandeling (met de molen) heeft Aold Daoln gezorgd voor verhalen bij de plekken waar je langs loopt. Harm Dijkstra heeft de verhalen ingesproken in het Drents en in het Nederlands. Met een QR-code kun je ze onderweg beluisteren.

Jan Oostenbrink heeft gezorgd dat er langs de natuurwandeling naar de Huttenheugte (met de groene vogel) borden staan met afbeeldingen van vogels. Met de QR-code krijg je informatie over de vogels die je kunt zien. Een tip: laat eens een van de geluiden van de vogel horen die je via de QR vindt: de vogels in het weiland geven vaak antwoord! Langs de sportieve route, langs de sportvelden tot slot, zijn beweegtoestellen geplaatst.

Een extra stap om de wandelingen body te geven was een website, waar alle informatie te vinden is: www.wandelroutesdalen.nl

Wethouder Steven Stegen kon er helaas niet bij zijn, maar via dit filmpje hieronder was hij er wel. Roelof Beek van de Wandelwerkgroep legt uit en vertelt over de wandelingen.

De website: wandelroutes Dalen

Wim Vogelzang vertelt verder over de website. Je kunt er alles vinden over de vier wandelingen en ook lezen hoe de site tot stand is gekomen.
De beste indruk krijg je natuurlijk door zelf even naar de website te gaan: www.wandelroutesdalen.nl

Dan gaan we opnieuw naar Steven Stegen. Hij feliciteert de Wandelwerkgroep met de mooie website en met de vier wandelingen.

Op stap

Intussen is een flink aantal wandelaars toegestroomd. Groepjes, tweetallen en ook een vertegenwoordiging van de Wandelgroep van CoDac. Zij gaan vandaag een van de routes lopen. Met een gids van Aold Daoln, om vogels te kijken of kennis te maken met de beweegtoestellen bij het sportpark. De lopers die de route langs Wachtum nemen kunnen onderweg Melkveehouderij Hilbrands bekijken.

Hopelijk krijgt iedereen de smaak van het wandelen te pakken!

Hieronder een impressie van de dag. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum via deze link.