Kunst in de kerk

De kunstenaressen Marijke Reijs uit Emmen en Jannie Scheerhoorn uit Gramsbergen tonen op Hemelvaartsdag, 28, 29 mei en 4, 5 (Pinksteren) en 6 juni (2e Pinksterdag) kunstwerken in de Dorpskerk van Dalen. De werken, waarvan zij een aantal speciaal hebben gemaakt met het oog op het thema ‘In vuur en vlam’ zijn dus hier te bezichtigen.
Ook nu hopen we weer dat velen een bezoek brengen en genieten van de kunst, dekenkist en de ontmoetingen met elkaar.

Een kerk is een beeldbepalend gebouw; oprijzend uit het landschap of midden in het centrum. Met een expositie nodigt u mensen uit om eens een kijkje binnen te nemen en kunst van mensen uit de buurt of juist een speciale tentoonstelling over een bepaald onderwerp te bekijken. Dit geeft u een mooie kans om verbinding te maken met mensen die normaal gesproken niet naar de kerk komen.

Kerkgebouwen zijn vaak zelf al kunstobjecten, maar lenen zich ook goed om kunst te laten zien. Met kunst in de kerk sluit u aan bij de hedendaagse beeldcultuur. Kunst opent deuren naar gevoelens en een gesprek daarover. Kunstenaars laten vaak speciaal licht op het leven en de samenleving vallen.

De kerk is open op 26 (Hemelvaartsdag), 28, 29 mei en 4, 5 (Pinksteren) en 6 juni (2e Pinksterdag) van 13.00 -17.00 uur.