Kunst in “de Drentse Glasblazerij”

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni gaan de deuren van “de Drentse Glasblazerij” sinds lange tijd weer open. Daar worden de schilderijen geëxposeerd van kunstenares Hilde Luyt-Frijlingh.

Hilde aan het woord

Hoewel ik heb geëxposeerd in Laren, Rhenen, Haarlem, Krommenie, Bergen aan Zee en straks weer in Zaandam, blijft “De Drentse Glasblazerij” voor mij de meest bijzondere plek om een expositie te houden. Samen met mijn moeder en zusje zetten we de deuren 2 dagen open en ben je van harte welkom op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni van 10:00 tot 18:00 uur. Parkeren en entree zijn uiteraard gratis.

Inmiddels schilder ik alweer een jaar of 5 vol passie en overtuiging en met een paar uur per week neem ik geen genoegen. Steeds weer iets nieuws proberen, dat maakt het zo leuk. Ik schilder met acrylverf en vaak paletmessen of een combinatie met kwasten, sponzen, satéprikkers, net wat het doek nodig heeft. Portretten maken blijft leuk en nog lang niet zijn alle nationaliteiten geschilderd. Sinds een tijdje schilder ik ook dieren en met name de vogeltjes op hout vliegen de deur uit. Ze zijn dan ook leuk geprijsd voor 89 euro en kunnen buiten hangen. Ik schilder ook in opdracht, mocht je een specifiek beestje of iets anders willen.

Hilde over Dalen

Dalen voelt nog steeds als thuiskomen. Tot mijn 19e heb ik hier gewoond.  Eerst als klein meisje in de Bente, daarna aan de Burg. ten Holteweg 10a. Mijn ouders begonnen hier een nieuw bedrijf ” De Drentse Glasblazer.” Veel toeristen en mensen uit het dorp bezochten de winkel of kwamen voor de shows, ik hielp vaak mee in de winkel.

Na de MDS in Emmen vertrok ik richting Zwitserland, waar ik 1.5 jaar in Zürich heb gewoond.
Daar ontmoette ik Niels en samen wonen we al weer bijna 25 jaar in Krommenie met 2 kinderen van 16 en 18 jaar. Vanaf januari heb ik een nieuwe baan bij de gemeente Heemskerk, een functie waar alles aan bod komt wat ik leuk vind (koninklijke onderscheidingen, jubilea, opleidingen en nog heel veel meer). En dit is goed te combineren met het schilderen.

Regelmatig naar Dalen

In Dalen liggen mooie herinneringen en nog steeds ben ik hier regelmatig te vinden. Op bezoek bij mam, tijdens het festival Pearl Village of ergens een gezellig feestje. En nog steeds heb ik contact met mensen uit het dorp. Maar ook via social media blijf ik goed op de hoogte wat er zoal gebeurt. Maar ook andersom. Ik heb veel trouwe volgers en verrassend veel mensen hebben mijn bericht met betrekking tot de expositie gedeeld, echt te gek.”

Expositie en kunstuitleen

Wil je de schilderijen van Hilde bekijken, kom dan op 24 of 25 juni tussen 10.00 uur en 18.00 uur naar “De Drentse Glasblazerij” aan de Burg. ten Holteweg 10a.

Ben je snel uitgekeken op kunst of wil je eerst huren en daarna kopen? Bij Hills-art is het heel flexibel en doen we alles in goed overleg, zodat beide partijen tevreden zijn. Tot nu toe naar alle tevredenheid. 

Meer informatie vind je op www.hills-art.nl