Kristel van Veen in kennisquiz ‘Met het mes op tafel’

Kristel van Veen-Kort was maandagavond te zien als deelnemer aan de kennisquiz ‘Met het mes op tafel’ van omroep Max. Benieuwd naar haar ervaringen, nam SamenDalen contact met haar op.

Lang voortraject

Kristel geeft aan dat er aan de deelname van de quiz een lang voortraject vooraf gaat. “In het voorjaar van 2020 keek ik naar de quiz en vond tijdens een aantal afleveringen de kennis van de deelnemers niet groot.” Ze reageerde in de trant van “Dat antwoord weet je toch!” Ook vond ze het aantal vrouwelijke deelnemers vrij laag. Als spelletjesliefhebber besloot ze zich als kandidaat aan te melden.
Na een online kennistest volgde er een selectietest. Ruim de helft van de kandidaten viel toen al af. Ze overleefde deze voorrondes en werd uitgenodigd voor een selectiegesprek. Hierin wordt bepaald of een kandidaat voldoende uitstraling heeft om in het programma te kunnen verschijnen. Begin september resulteerde dat in een proefopname van het programma in de tv-studio. Ook dit optreden doorstond ze glansrijk, zodat de deelname definitief werd.

Positieve ervaring

Afgelopen maandag vonden de opnames plaats voor de avonduitzending. “Het was best spannend, want we hadden onderweg te maken met slechte weersomstandigheden. Door het gladde wegdek, dat door de ijzel was veroorzaakt, waren we maar net op tijd in de studio. I.v.m. het coronavirus moesten we zelf de make-up aanbrengen op ons gezicht.”
Het spel zelf verliep supersnel in een ontspannen sfeer. “Het was heel leuk om aan deel te nemen. Ik voel me dan ook ontzettend trots. Toch merk je dat je onder tijdsdruk niet altijd op het goede antwoord komt. Heel anders dan op afstand thuis op de bank!” Ze merkte wel dat ze moeite had om een pokerface op te zetten, want het programma draait niet alleen om kennis maar ook om het inzetten van een portie bluf. “Gelukkig had ik het gevoel, dat mijn medespelers niet al te veel op mij letten. Door een goede gok bij een vraag over sterren wist ik tot het eind mee te spelen, maar helaas de finale niet te bereiken.

Spelletjesfanaat?

Op de vraag of ze thuis bij het spelen van spelletjes ook het ‘mes op tafel zet’ geeft ze aan dat ze dan wel graag wil winnen. “Ik ben wel fanatiek, en neem ook met veel plezier deel aan de Pubquiz, die plaatsvindt in De Baander. Met ‘De Breinbrekers’ hebben we daarin ook vaak goede resultaten behaald.”

Communicatieadviseur

In het dagelijks leven is Kristel werkzaam als communicatieadviseur. Ze was in die functie o.a. in dienst bij LTO-Noord. In 2018 besloot ze als zelfstandige met een eigen bedrijf ‘BURO MOOR’ verder te gaan. Naast een aantal vast projecten, wordt ze ook door bedrijven ingehuurd voor interim klussen. Dat geeft veel afwisseling en voldoening, daar voelt ze zich prettig bij.
Op haar deelname aan ‘Met het mes op tafel’ heeft ze veel positieve reacties ontvangen. SamenDalen sluit zich daar graag bij aan. Tijdens de veel bekeken uitzending wist Kristel ons mooie dorp op een positieve wijze te promoten!