Kom in beweging door sportief te wandelen

Sinds december 2018 heeft de Loopgroep CoDac een afdeling ‘Sportief Wandelen’. Het aantal wandelleden groeit. Op het ogenblik zitten we rond de 20 leden.

Wat houdt Sportief Wandelen in?

Bij Sportief Wandelen wordt er getraind onder begeleiding van wandelcoach Gerrit van Telgen. Er wordt twee keer per week getraind.

Woensdagavond

Tijdens de training op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur komen de onderdelen spierkracht, mobiliteit, conditie en coördinatie aan bod. Dit wordt aangeboden in een afwisselend programma met daarnaast een wandeling van ongeveer 5 tot 7 kilometer.
De training op woensdag start, gedurende de periode van 1 oktober tot en met 31 maart, vanaf het DOE-plein Daol’n (bij de BWB-school). In de periode van 1 april tot en met 30 september starten we vanaf de trainingslocatie van CoDac op sportpark Het Grootveld aan de Dalerveensestraat in Dalen. (Vanaf de parkeerplaats het pad volgen tot achter de voetbalvelden.)

Zaterdagmorgen

De tweede training staat gepland op de zaterdagmorgen van 09:00 uur tot ongeveer 11:00 uur. Hierbij staat vooral de wandelafstand (8 tot 11 kilometer) centraal. De start is dan vanaf de Parkschool, Poppenharelaan 1-3 in Coevorden. Voor de zaterdag proberen we 1 keer per maand deel te nemen aan een in de regio geplande wandeling. Of één van de deelnemers zorgt voor een wandelroute ergens in de directe omgeving (maximaal 30 min. rijden met de auto). Zo nemen we 30 november deel aan de opening van de 4 wandelroutes in Dalen, die zijn uitgezet door Dorpsbelangen Dalen.

Waar is wandelen goed voor?

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Sportief Wandelen is een gemakkelijke manier om tegenwicht te bieden aan de sterke afname van de fysieke en de sterk toenemende psychische belasting. Door te zorgen dat de fysieke en psychische belasting in balans blijven, kunnen we gezond blijven. Dit kan goed worden gedaan met Sportief Wandelen. Tijdens het wandelen is er voldoende tijd om gezellig te praten of te genieten van de omgeving. Sportief Wandelen is geschikt voor oud en jong.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse heeft in Sportief Wandelen?

Kom dan gewoon eens langs en neem deel aan de training. Je mag 3 keer gratis meetrainen om te bekijken of het iets voor je is. Daarna word je voor € 75,00 per jaar lid van CoDac. 

Ja, maar jullie trainen al langere tijd. Daar kan ik toch niet in meekomen?

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet mee kunt komen i.v.m. het iets hogere looptempo. Hier wordt rekening mee gehouden. De trainingen worden helemaal aangepast aan jouw persoonlijke mogelijkheden. Dit tempoverschil is vaak al na enkele weken totaal verdwenen.

Codac sportief wandelen