Gratis compost voor je tuin

Op zaterdag 30 maart kun je als inwoner van de gemeente Coevorden gratis compost ophalen bij de milieustraten van Area Reiniging. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval. Rond 9.00 uur vult wethouder Jeroen Huizing op de milieustraat in Zweeloo de eerste emmer of aanhangwagen met compost.

In 2018 werd in de gemeente Coevorden gemiddeld 153 kg gft per inwoner apart gehouden van het restafval. Hiervan zijn door afvalverwerkingsbedrijf Attero compost en biogas gemaakt. Wethouder Jeroen Huizing: “Van afval dat wordt gescheiden door inwoners kunnen veel nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Compost is daar een mooi voorbeeld van. Door het teruggeven van compost aan inwoners willen we inwoners belonen voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval.”

OP = OP

De gratis compost is alleen op zaterdag 30 maart op te halen bij de milieustraten van Area in Zweeloo (Kieveen 4) en Coevorden (Morseweg 2). Let op: OP = OP. De openingstijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost opgehaald worden. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Nog meer gft

De gemeente stimuleert inwoners om nog meer groente-, fruit- en tuinafval te scheiden van het restafval. Uit onderzoek blijkt dat vorig jaar gemiddeld nog 40 kg gft per inwoner per jaar in het restafval zat. Jeroen Huizing: “Ook die hoeveelheden willen we graag apart inzamelen. Daarmee houden we de kosten van afvalbeheer in de hand.”

Tips


Lees onze tips voor het gebruik van compost in de tuin.

Bron: www.afvalincoevorden.nl