KOE(ke)loeren: de drie boerinnen blikken terug

Na afloop van KOE(ke)loeren spraken we met de drie deelnemende boerinnen aan de ‘KOE(ke)loeren bij de Boeren’-dag. De opkomst was overweldigend en de interesse van de bezoekers was heel groot.

Laura Smits – Galgaten

We zijn nog aan het nagenieten van gisteren. We zijn moe maar voldaan.
Al met al kostte het toch wel wat tijd, alle voorbereidingen voor KOEkeloeren, maar met zo’n topopkomst en enthousiaste bezoekers wordt al het werk beloond.
Het voelde voor ons erg bijzonder, dat iedereen op je erf komt kijken. Je wordt je er ineens bewust van, dat wat voor ons zo vanzelfsprekend is, dat dat voor de bezoekers zeker niet het geval is.
Mensen waren erg onder de indruk van de melkrobot, deze trok dan ook veel bekijks.

Wij boden een proeverij aan van stukje runderworst, hamburger en droge worst .
De bezoekers vonden het erg lekker, waardoor er een drukte ontstond bij de Melkhut.
Fijn, dat ons vlees zo gewaardeerd werd; nu kunnen ze er thuis ook nog van nagenieten.
De biggen van Boerderijwinkel ‘t Zwien zorgden voor plezier! Zowel voor de kinderen als voor de ouders. We hebben alleen maar blije gezichten gezien,
Het was een spannende stap om de staldeuren open te zetten, maar we zijn heel blij, dat wij samen met de familie Boesjes & Familie Bosman een geweldige eerste editie van KOE(kel)oeren konden organiseren!

Lonneke Boesjes – Oude Coevorderweg

Gisteren was echt een beetje overweldigend. Er waren zoveel mensen, zowel bekenden als onbekenden. Je hoopt natuurlijk een hoop mensen te trekken door veel en goede promotie te doen; dat is zeker gelukt.
We vonden het erg fijn om te laten zien, wat er precies achter de staldeuren staat en gebeurt. Veel bezoekers gaven ook aan dat dit echt wel een unieke kans was, wat voor ons heel gewoon is, eigenlijk. We
kijken heel tevreden terug op de dag. Iedereen die we spraken was heel erg enthousiast, overal zag je blije gezichten.

We waren bang dat het niet veel bezoekers zou trekken door het koude weer. Maar men ruilde de fiets in voor de auto en kwam toch langs. Ook was het fijn om te horen dat velen al een andere of beide boerderijen hadden bezocht of dat nog gingen doen. Juist zoals we het bedoeld hadden!
We hebben er een heel positief gevoel en veel energie aan overgehouden, ondanks dat het veel energie kostte om te organiseren.

Henrike Bosman – Hooge Haar

We kijken terug op vooral een hele gezellige dag. Dankbaar voor de hulp van vrienden en familie. En heel leuk, dat er zoveel bekende en onbekende mensen enthousiast waren om te komen. Zowel uit Dalen, Coevorden als ook van verder weg. We wilden delen, wat het boerenleven ongeveer inhoudt, op een positieve manier. Dat lijkt geslaagd!

Ook kijken hoe het was? Hieronder een aantal foto’s. Wil je alles zien? Kijk dan via deze link in het fotoalbum KOE(ke)loeren!

Aandacht in de media

Na afloop was er volop aandacht in de media voor het evenement, via Coevorder Nieuws en het Dagblad van het Noorden/Coevorder Courant.

Lees hier meer via deze links:
Coevorder Nieuws
Dagblad van het Noorden