KNVB zet streep door restant amateurcompetitie

Het amateurvoetbal voor dit seizoen zit erop, zo maakt de KNVB bekend. Vanwege de maatregelen die de overheid dinsdagavond heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus is het in ieder geval tot 28 april niet mogelijk om het amateurvoetbal te hervatten. De bond heeft daarom besloten dat geen enkele competitie op amateurniveau dit seizoen nog zal worden hervat.

Geen eindstanden dit seizoen

Omdat de competities dit seizoen niet meer hervat worden, is er besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020-2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.  Dit betekent dat het standaardteam van de VV Dalen volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse zondag uit zal komen.

Spijtig

De KNVB heeft de beslissing genomen met pijn in het hart en heeft de aangesloten verenigingen de volgende aanvullende informatie gestuurd:

‘Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig.

Contact met belangenorganisaties

Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er de afgelopen tijd veelvuldig contact geweest met de vertegenwoordigers van verschillende verenigingen in het land, onze ledenraad en de belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat, hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen heeft voor de bijna 3.000 verenigingen. Uiteraard ondersteunen we alle verenigingen hierin. Dit doen we zelf en onder andere samen met NOC*NSF en de overheid door ons sterk te maken voor bijvoorbeeld een noodfonds voor de sport.’