Knappe prestatie BWB-team bij de Lego League Challenge

Zesde plaats van Nederland!

Het Legoteam van de BWB heeft zaterdag de 18e maart genoten van een zeer enerverende finaledag van de first Lego League in Delft.

Een kort impressie:

Nadat we onze plek in de ‘Pit Area’ hadden gevonden, mochten we bij de opening als eerste team over de catwalk. Daarna hadden we een zeer geslaagde oefenronde bij de robotmissie. Bij de jury verliep de presentatie van het innovatie project, de robot en onze programmeerskills erg soepel.

De jury vond dat we mooie modellen hadden gemaakt en dat we goed gebruik hadden gemaakt van sensoren. De robotmissies (de zogenaamde battles) verliepen grandioos. Bij de eerste battle haalden we maar liefst 270 punten. Lange tijd stonden we daarmee op de tweede en derde plek. Uiteindelijk zijn we op de zesde plaats geëindigd.

Zesde van Nederland!

Da’s niet slecht hoor! Bij de tweede en derde Battle haalden we 165 en 265 punten. Tussendoor hadden we nog een workshop ‘Windmolens bouwen’ , erg leuk.

Na het slotfeest en de prijsuitreiking waren we wel toe aan de terugreis. In Ermelo, bij de bekende M, een patatje gegeten en om 22.00 uur waren onze kanjers weer thuis.

Een eerder bericht hierover via deze link.