Knap gelijkspel voor VV Dalen

De voetballers van Dalen speelden zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen Bon Boys uit Haaksbergen. Na een perfecte competitiestart waren de spelers en toeschouwers zeer benieuwd naar de krachtsverhoudingen in de Tweede Klasse H. In deze klasse spelen veel ploegen uit Overijssel, waar vaak verzorgd voetbal wordt gespeeld. Bon Boys was de eerste tegenstander uit Oost, waar de degens mee gekruist moesten worden.

Eerste helft overleven

Bon Boys liet vanaf het eerste fluitsignaal zien, over een heel goed voetballende ploeg te beschikken. Met verzorgd aanvalsspel werd de aanval gezocht. De technisch vaardige spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden. Dalen werd ver teruggedrongen op eigen helft en kon niet anders dan verdedigen en soms bewonderend toekijken. Toch leverde het spel van Bon Boys weinig grote doelkansen op. Omdat Dalen in de opbouw heel slordig speelde, werd de rust met 0-0 gehaald, waar Dalen de handen mee mocht dichtknijpen.

Na rust meer grip

In de tweede helft bracht trainer Martin Drent met Wouter Eiting en Boris Swierts twee wissels in het veld. Met name Swierts kende een sterke invalbeurt. Met Eiting kwam er meer rust op het middenveld. Toch kwam de voorsprong van Dalen als een verrassing. Na een goede aanval kwam Boris Swierts in vrije positie, maar zag een inzet gekeerd door doelman Lankheet. De bal viel voor de voeten van Niels Koert, die beheerst afrondde: 1-0. Uiteraard ging Bon Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Kevin Borgman wist met een aantal uitstekende reddingen het doel lang schoon te houden. Toch was ook hij kansloos, toen na een hoekschop tijdens een scrimmage de bal door centrale verdediger Koen Somhorst in de touwen werd gewerkt: 1-1. Dalen wist het gelijke spel met veel inzet knap over de streep te trekken, waardoor de ploeg van Martin Drent deze competitie nog ongeslagen is.