Kliederkerk in De Weme

Op 12 februari is er voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 16 jaar Kliederkerk: een verhaal, knutselen, samen zijn en spelletjes spelen.

Waarom de naam Kliederkerk?

Kliederkerk brengt energie en gesprekken op gang. Alleen de naam kliederkerk levert al regelmatig vragen op. Kliederen en kerk, kan dat wel samen? De naam is een vrije vertaling van het Engelse Messy Church. De naam bekt natuurlijk leuk en geeft aan dat het een creatieve boel is waar kinderen zich thuisvoelen.

Toch is de naam daar niet alleen voor gekozen. Kliederkerk wil zeggen: midden in  de chaos, in het geklieder van het dagelijks bestaan is God aanwezig. Vanuit die chaos wil Hij iets moois creëren.
Met al ons geklieder mogen we toch kerk-zijn, elkaar ontmoeten in Christus’ naam. Er klinkt iets van onze gebrokenheid en van God door in de naam. En past dat juist niet bij kerk-zijn? Al onze menselijke liturgie, hoe prachtig en doordacht ook, is immers incompleet. Toch wil Christus daarin aanwezig zijn en Zijn Geest laten waaien. Eigenlijk, zo zou je kunnen stellen, is elke kerk een kliederkerk. 

Waar gaat het om?

Bij kliederkerk staan de volgende kernwaarden centraal:

Bijbel centraal – Tijdens een kliederkerk gaan we op ontdekkingstocht in bijbelverhalen of bijbelse thema’s. Via oude woorden kunnen we God en elkaar ontmoeten en ontdekken wat het in onze situatie betekent om Jezus te volgen. 

Met alle leeftijden – Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De verschillende generaties vormen samen een gemeenschap waarin ze van en met elkaar leren. 

Creatief-  Kliederkerk  Van de voorbereiding tot het naar huis gaan; in alles wordt gezocht naar verrassende manieren om samen te ontdekken hoe je in het voetspoor van Jezus kunt gaan.

Gastvrij – Kliederkerk is gastvrij. Dit stopt niet bij het verwelkomen bij de deur, maar is overal zichtbaar. Er is een sfeer waarin mensen ongeacht leeftijd, sociale, godsdienstige en kerkelijke achtergrond zich welkom en veilig voelen. Zo ontstaat ruimte om te groeien en te delen binnen en buiten kliederkerk.

Vol vreugde vieren – Kliederkerk is een vorm van vieren. Het verbindt het heilige met het alledaagse en het alledaagse met het heilige. Onder andere door met liefde en dankbaarheid met de schepping om te gaan.

Praktisch

Waar: de Weme, Hoofdstraat 24
Wanneer: zondag 12 februari
Hoe laat: 10.00 tot 12.00 uur
Voor wie: kinderen en jeugd van 4 tot en met 16 jaar

Voor meer informatie kunt u bellen met 
Jeannet den Braanker  tel: 0524-551251
Of u kunt mailen naar: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl 

Je kunt de flyer hieronder downloaden: