Kindermenu 2.0

 Kindergerecht

Welke basisschoolklas bedenkt het meest lekkere, leuke en gezonde kindergerecht? Na het succes van vorig jaar gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met het Kindermenu 2.0! Dit is een initiatief vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond, waar de gemeente Coevorden zich graag bij aansluit.
De Gemeente Coevorden daagt alle basisschoolleerlingen in haar gemeente en hun klas uit om een gezond kindergerecht te bedenken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner op school of thuis. Tot 13 december 2019 hebben zij de tijd om een recept aan te leveren. De winnende schoolklas wint een kookworkshop onder leiding van een chef-kok.

Voor wie?

Alle basisschoolklassen kunnen meedoen met het bedenken van het winnende kindergerecht. Het Kindermenu 2.0 is voor en door alle kinderen die in een restaurant een kindermenu bestellen. Het menu moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet er 100 gram groente worden gebruikt, mag het gerecht uit maximaal 10 ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn.

Deelname restaurants

De gemeente Coevorden is ook op zoek naar restaurants die mee willen doen aan deze kookwedstrijd. De chef-kok van het deelnemende restaurant komt in de vakjury en het is de bedoeling dat het winnende gerecht een plekje krijgt op de menukaart.

Het gezonde recept

De recepten kunnen tot 13 december worden ingediend. Een heuse vakjury – bestaande uit een kok, JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Jeroen Huizing – beoordeelt de inzendingen. Zij bepalen welk gerecht wint. Is het vers, regionaal, gezond en betaalbaar ? Het winnende gerecht komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant in de eigen gemeente. Ook wint de hele schoolklas een kookworkshop onder leiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.
Aanmelden
Restaurants en basisscholen (vermeld de naam van de school en groep) die mee willen doen kunnen zich aanmelden via: a.wijnholds@coevorden.nl – Ook voor vragen kan men hier terecht.

bron: http://Dalen.nu