Kijken, kijken, niet lopen (2)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)1

6 Escher in het Paleis: niets is wat het lijkt!

Jip duikt in “Escher in Het Paleis” in de wondere, wiskundige wereld van Escher.

Je kan zo uren verdwalen in een enkele tekening, want wat gebeurt er nou echt? Staat de trap nou binnen of buiten het gebouw? Vragen die alleskenner Jip (gelukkig) kan beantwoorden.

Den Haag

7 Natuurmuseum Fryslân: giftige dieren

Bij gif denken we al snel aan enge beesten. Smita & Jennifer ontdekken in Natuurmuseum Fryslân de wondere wereld van deze giftige dieren én planten. Vaak met prachtige kleuren en natuurlijk geavanceerde verdedigingsmechanismen..

Leeuwarden

8 Drents Museum

Wist jij dat Drenthe tussen 1850 – 1950 dé hotspot was voor schilders uit die tijd? Ook Van Gogh heeft hier een tijd gewoond! Jip ontdekt de Barbizon van het Noorden in het Drents Museum.

Assen

9 Muiderslot: Ridders, poëzie en voor pampus liggen..

Roos & Hannah ontdekken het weelderige leven van de bewoners. We begeven ons langs dikke muren, wentelende trappen en horen over bevroren drollen, avonden vol poëzie, gevaarlijke toernooien en exotische tuinen.

Muiden

10 Allard Pierson Museum

Jip wendt zich in het Allard Pierson tot de kleine god van het Oude Egypte: Bes. De held van het gewone volk! Maar laat laat de term ‘klein’ je niet misleiden. Bes was een manusje van alles en dan ook zeer populair onder de Oude Egyptenaren én niet vies van een feestje..

Amsterdam