Keuring paasbulten

De vereniging ’t Aol Volk’ keurt Paasbulten op zaterdag 20 en maandag 22 april 2019.

Wie bouwt de mooiste en hoogste Paasbult in de ZO-hoek van Drenthe?

De hoogste of de mooiste

Voor het bouwen van de mooiste bult zijn er richtlijnen. Er wordt bij de keuring gelet op 5 onderdelen, n.l. materiaal, vorm, meiboom, teerton en netheid.
Voor het bouwen van de hoogste bult worden andere richtlijnen gegeven.  De bult hoeft niet gestapeld te worden. Wel moet het rondom de bult netjes zijn. Het hoogste punt wordt op vakkundige wijze – door een landmeter van onze vereniging –verticaal gemeten vanaf de grond. TIP: maak de bult niet te slank, want dan valt hij om!

Richtlijnen

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een paasvuur? Er is een lijst met aandachtspunten. Deze lijst met richtlijnen, kan men downloaden van de website of aanvragen bij Gerhard Croesen, tel. 0591-361431 of bij Luc Strating, tel. 0524-552131.
Ook kan men informatie vinden op de website; www.aolvolkemmen.nl van ’t Aol Volk’ onder het kopje Paasvuren. Hier vindt men ook een aanmeldingsformulier. Opgave voor de keuring kan tot 20 april.

Beoordeling

Prijsuitreiking: 2e paasdag om 17.00 uur in “Steakhouse Route 34” te Erm. Er worden geldprijzen en 3 bekers beschikbaar gesteld én er worden 2 wisselbekers uitgereikt. Ook ontvangt men een beoordeling met het behaalde resultaat.

bron: dalen.nu