Kerstmarkt en Kerstkuieren

Zaterdag is kerst echt van start gegaan. ’s Middags een gezellige kerstmarkt in de Selkersgoorn. De Selkersgoorn was helemaal in kerstsfeer en de mooie kramen trokken veel publiek. De Midwinterhoornblazers waren natuurlijk ook van de partij.

Kerstkuieren

Later op de middag ging de kerstwandeling van de Turfrunners van start. Was er gerekend op 100 deelnemers, al gauw liep dat op naar 150. Vertrek was vanaf de kerstmarkt. Je kon daar eerst nog even rondlopen. Met een kerstmuts op en een gevulde knapzak ging iedereen aan de wandel. Via de Thyakkerstraat en de Westerwijk door naar de Noordwijk, de Emmerweg en de Galgaten.
Donker natuurlijk, maar daar had de organisatie op gerekend. De hele weg waren er lichtjes langs de straat geplaatst. Prachtig! Bij boerderij Smits was de schuur gezellig gemaakt met een kraam met warme chocolademelk en glüwein. Lekker warm want het was aardig koud. Weer gelegenheid om mensen te spreken die je lang niet gezien had. De Midwinterhoornblazers waren ook weer present. Dan weer verder via de Luunkamp, Hoofdstraat, Kruisstraat en het Meulenpad naar de Selkersgoorn terug. Met warme snert als een heerlijke afsluiter.
De opbrengst van de wandeling gaat naar de palliatieve zorg.