Kerstconcert met twee koren in de dorpskerk: NOVA & HEM

Op 16 december naar een kerstconcert waarbij Dalen, Oekraïne, Coevorden en Oosterhesselen bij elkaar komen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Hoe is dat mogelijk? Twee Noord-Nederlandse, toonaangevende koren met Kerst in Dalen, hoe mooi wil je het hebben?

Het ene een vrouwenkoor met Engelse, Slowaakse en Franse teksten; het andere een mannenkoor met naast Engels en Nederlandstalig ook Drents werk. Bekende en minder bekende kerstsongs. Meest opvallende titel: ‘Waar vind je tegenwoordig nog een goede timmerman?’, een kreet die menig concertbezoeker weleens slaakt als er een dakkapel moet komen en die tegelijkertijd verwijst naar Jozef de timmerman. Zo’n concert wordt het dus, met humor en kerstsfeer ineen.

Samenvattend: goede koorzang, plezier, gevoelige teksten: het wordt een speciale, oog- , hart- en oorstrelende avond, dat kunnen we u verzekeren.

Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld 

De organisatie is in handen van Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld, die jaarlijks zo’n drie concerten organiseert. Evenals vorig jaar worden ook nu, in samenwerking met de gemeente Coevorden, Oekraïense vluchtelingen die in Zuid-Oost Drenthe worden opgevangen, voor dit concert uitgenodigd. 

Voor snelle beslissers zijn er nog kaarten beschikbaar; per stuk € 15,- mail naar zuidenveldcultureel@gmail.com