Kerstconcert met de koren NOVA & HEM

Op 16 december aanstaande organiseert de Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld een kerstconcert in de dorpskerk in Dalen.
Het concert heeft een Oekraïense tintje. De Oekraïense vluchtelingen die in Coevorden worden opgevangen worden speciaal voor dit concert uitgenodigd.

Bijzondere kerstmuziek in moeilijke tijden

Over contrasten gesproken: het verschil tussen binnen en buiten kan niet groter zijn op zestien december in de dorpskerk te Dalen. Buiten misschien winterkoude en naar, schokkend wereldnieuws: binnen twee prachtige, relatief jonge koren met buitengewoon mooie kerstmuziek.

NOVA hebben we leren kennen bij ons kerstconcert vorig jaar in Sleen. Ze verrasten ons met de kwaliteit en daarom hebben we hen er nu graag weer bij. Een ambitieus, veelzijdig, jong vrouwenkoor uit Groningen, voorheen het Groninger Studentenkoor. Dirigent/pianist/arrangeur: Mirna Westra. 

Als er een koor is dat Kerst met een vrolijke twist kan bezingen is het HEM: een ongeveer twintig man sterk mannenkoor met Oosterhesselen als thuisbasis. Dirigent/arrangeur/muziekdocent Jan Kruimink leidt de mannen. HEM treedt veel op in de regio, vaak ook in de kerstperiode.

Hoewel beide koren niet eerder samen op het podium stonden, is hun nu gevraagd tenminste één gezamenlijk nummer te zingen. Dit concert zou best weleens zeer speciaal kunnen worden…..

In de pauze besteden we op een geheel eigen manier aandacht aan Oekraïne. 

Organisatie en kaarten 

De organisatie is in handen van Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld, die jaarlijks zo’n drie concerten organiseert. Evenals vorig jaar worden ook nu, in samenwerking met de gemeente Coevorden, Oekraïense vluchtelingen die in Zuid-Oost Drenthe worden opgevangen, voor dit concert uitgenodigd. 

Datum 16 december 2023
Aanvang 20.00 uur
Kaarten per stuk € 15,- Mail voor kaarten naar zuidenveldcultureel@gmail.com