Kapster Britt in landelijke finale

Kapster Britt Sturing van Team Twins Hair & Beauty in Dalen, staat in de finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens deze vakkampioenschappen strijden mbo-studenten in verschillende beroepen om de beste van Nederland te worden. Skills-kampioenen maken daarnaast kans op een plek in Team Nederland dat ons land vertegenwoordigt tijdens de internationale beroepenwedstrijd in Rusland later dit jaar.

Het zit in haar bloed, kapper zijn. Dat werd al op haar achtste duidelijk toen ze met haar moeder meeging naar de kapsalon. Britt: “Terwijl ik werd geknipt, zag ik om mij heen hoe de kapster hun werk deden. Ik wist gelijk: ik wil dat ook!” Klein detail: ze bevond zich destijds in de salon waar ze nu alweer enige tijd stage loopt. Nog even, want dan heeft ze dat diploma van het Drenthe College in Emmen op zak en staat ze officieel achter de stoel als hairstylist van Team Twins Dalen.“Ik wil heel goed worden in mijn vak, dus volg ik extra trainingen en doe ik aan zoveel mogelijk wedstrijden mee. Uiteindelijk wil ik graag bij de (inter)nationale top van mijn vakgebied horen.” Wat dat betreft zit ze op de perfecte plek. Teamgenoten van Britt reizen regelmatig de hele wereld over voor internationale wedstrijden en het geven van seminars om de fijne kneepjes van het vak door te geven aan collega’s in andere landen. De prijzenkasten in beide salons, Team Twins heeft een tweede vestiging in Rolde, staan vol nationale en internationale awards. Britt: “Ik hoop dat daar in de toekomst een Coiffure Award (de Nederlandse Oscars voor het kappersvak, red.) van mij tussen komt te staan.”

Maar eerst gaat de focus op de finale van Skills Heroes die eind maart in Rai Amsterdam plaatsvindt. Finalisten moesten eerst door voorrondes op de eigen school zien te komen om aan de kwalificatiewedstrijden te mogen deelnemen. Het evenement is bedoeld om het beroepsonderwijs te bevorderen als een van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische ontwikkeling. Na de nationale finale in Amsterdam wordt een Nederlands team samengesteld. Zij reizen in augustus af naar het Russische Kazan, waar meer dan 1600 jongeren uit ruim 60 landen bij elkaar komen om mee te doen aan de internationale wedstrijd. Het werk van de deelnemers wordt daar door meer dan 1500 experts beoordeeld.

 

Bron: Dalen.nu