‘Kalm aan’ op de Burg. Fonteinstraat

Sinds gisteravond kom je net even anders het dorp binnen, met de oproep om het rustig aan te doen in het dorp.

Snelheidcampagne gemeente Coevorden

De jaarlijkse snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’ werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe.

Kalm aan

In de gemeente Coevorden wordt de campagne zichtbaar in de dorpen Dalen, Sleen, Schoonoord, Meppen en Geesbrug. Je vindt daar de in grote letters ‘Kalm aan’ op de belangrijkste invalswegen.

In Dalen is dat de Burgemeester Fonteinstraat. Verder zijn ze te vinden op de Schaapstreek (Sleen), de Mepperstraat (Meppen), de Sportparklaan (Schoonoord) en de Coevorderstraatweg (Geesbrug). 

Je kunt de campagne verder tegenkomen op borden langs de weg, tankstationschermen, op wegen in andere gemeenten, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Facebook en Instagram.

Niet helemaal zeker over de juiste snelheid? Op www.snelhedenindrenthe.nl lees je welke snelheden er gelden op de verschillende wegen. 

Waarom deze actie?

Kom jij het liefst zo snel mogelijk op je eindbestemming? En rijd je daarom soms wat harder dan is toegestaan hier in Drenthe? Dat is gevaarlijk én zonde, want zo veroorzaak je risicovolle situaties en mis je veel van je omgeving. Daarom voeren de Drentse overheden gezamenlijk campagne om het aantal hardrijders te verminderen.