Lezing Zus ten Holte

Stichting Aold Daol’n organiseert op woensdag 22 februari in restaurant ‘t Oelnbret in Dalen een lezing over het leven van Zus ten Holte. Het programma duurt van 19:30 uur tot 22:00 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open. Er zijn maximaal 80 plaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor deze lezing is op zaterdag 11 februari van 10:00 uur tot 11:00 uur in museummolen ‘Jan Pol’ in Dalen. Entree voor vrienden is € 5,= p.p. incl. 1 koffie/thee. Van 11:00 uur tot 11:30 uur, indien beschikbaar, kaarten voor overige belangstellenden a € 10,= p.p.

De koffer van mijn tante

Marieke Sanders – ten Holte erfde in 1990 het grachtenpand van haar tante Greet (Zus) in Amsterdam. Op zolder trof ze een blauwe koffer aan met daarin mappen en plakboeken, zorgvuldig geordend op jaartal en plaats. Het betrof een overzicht van de werkzaamheden van haar tante voor het ministerie in Den Haag. Dit archiefmateriaal was voor Marieke de aanleiding om een boek te laten schrijven over de carriere van haar inspirerende, ‘moderne’ tante die voor haar een rolmodel was. Het lijvige boek, dat doorspekt is met foto’s, zal na de lezing te koop worden aangeboden aan de liefhebbers.

Marieke Sanders – ten Holte vertelt

Tante Zus werd in 1910 in Dalen geboren als dochter van mijn opa burgemeester J.A. ten Holte. Ze studeerde in de dertiger jaren geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Al snel kwam ze in dienst van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en heeft ze tussen 1945 en 1973 het cultuurbeleid internationaal vormgegeven en op de kaart gezet. Ze reisde veel naar het buitenland waar ze grote tentoonstellingen organiseerde. Een moderne, werkende vrouw met liefde voor de hedendaagse kunst. Tante Zus kwam regelmatig terug in haar geboortedorp, op bezoek bij haar ouders en vrienden.. Ze was een opvallende verschijning met haar zwarte alpinopet en een sigaret ‘op de lip’. Ze was vaak te vinden in haar tuinhuisje achter het bosje aan de Giestee waar ze schilderde en genoot van de rust en de natuur.

Het leven van Zus ten Holte in Dalen en Amsterdam leek ‘Aold Daol’n’ een mooi onderwerp voor een boeiende, historische lezing met fotopresentatie, verzorgd door Marieke Sanders – ten Holte.

Zangeres Inge Tibben

De avond zal muzikaal worden omlijst door de Daler zangeres Inge Tibben. We kennen haar van Franse chansons maar ook Nederlands- en Engelstalige ballads en ook popnummers staan op haar repertoire. Inge verzorgt professionele optredens tot over onze landsgrens.