Jurgen en Dilana succesvol op Sweelpop

Jurgen Nijenbanning heeft gisteren op de 40e editie van Sweelpop opgetreden, en niet met de minsten! Samen met Douwe Bob en het Noordpoolorkest speelde hij het nummer ‘Someone to love’. Jurgen keek er al lang naar uit en gisteren was het dan eindelijk zo ver. Hij speelde vol enthousiasme, was heel blij en trots met zijn optreden.

Wil je Jurgens optreden bekijken? Open dan de link naar het filmpje!

Ook Dilana was te zien tijdens Sweelpop. Ook zij trad op met het Noordpoolorkest.

Hieronder staan de Daler muzikanten samen op de foto:

Jurgen en Dilana op Sweelpop

Groots uitgepakt

Tijdens de 40ste editie is er groots uitgepakt in samenwerking met de gemeente Coevorden vanwege het culturele jaar. Het festival werd geopend door Brúúnsma, een lokale band met Drentstalige muziek. Speciaal voor het culturele jaar is het Noordpoolorkest naar het mooie Zweeloo gekomen. Dit orkest heeft met meerdere gastartiesten opgetreden, waaronder Douwe Bob, Hannah Mae en Jack en the Weatherman. Tijdens de muziek van het Noordpoolorkest kon er worden genoten van een hapje en een drankje verzorgd door lokale horeca. Bij de eetkraam was een hoek ingericht waar de bezoekers heerlijk hebben genoten van hun maaltijd. 

Aan het begin van de avond was het de beurt aan Diggy Dex om op te treden. Hij nam het publiek mee op zijn tocht in zijn verhalen op muziek. Later op de avond liet Antoon de harten van verschillende meiden in het publiek sneller slaan met zijn hits zoals Hotelschool en Olivia. Beatcrooks heeft het festival met een knaller afgesloten door het publiek op te zwepen met Happy Hoken. Tussen deze optredens door zorgden de Daredevils voor een spetterend feest. Kortom, dit was een editie om nooit te vergeten!

Het bestuur kijkt terug op een succesvolle editie van Sweelpop 2022. Na 2 jaar geen Sweelpop kon het dit jaar eindelijk doorgaan. Met ruim 2200 bezoekers was het een groot feest!