Judoka’s Renske en Vera behalen goud

Judoka’s Renske Eijsink en Vera van der Iest van Judovereniging Koizumi hebben goud behaald op het Tachi Beilen judotoernooi, dat zaterdag werd gehouden.

Renske Eijsink, afkomstig uit Dalerveen, werd kampioen in de +48 kg door al haar wedstrijden te winnen met ippon. In het opstaptoernooi mocht Vera van der Iest uit Dalen de hoogste trede beklimmen in de gewichtsklasse tot 33 kg. Ook won zij al haar wedstrijden met de hoogste score die er te behalen viel.
Hadassah Knegt, eveneens uit Dalen, behaalde een knappe tweede plaats in de gewichtsklasse tot 33 kg. Ze won vier van de vijf wedstrijden en mocht een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen. Stijn van de Weide uit Geesbrug moest deze dag genoegen nemen met een vierde plaats.
Bron: Coevorder Courant