Jubileummagazine 100 jaar Volharding

Dit jaar bestaat harmonieorkest Volharding 100 jaar en er zijn veel activiteiten gepland om dit bijzondere jubileumjaar te vieren.

Een van de activiteiten is het maken van een magazine over de geschiedenis van het orkest. Vanavond werd het eerste exemplaar van dit jubileummagazine uitgereikt aan burgemeester Renze Bergsma.
Albert Tempels, voorzitter van de jubileumcommissie, heette alle aanwezigen van harte welkom en kondigde met trots aan dat het gelukt was om het magazine op tijd klaar te krijgen.

Met veel plezier overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Bergsma, die het graag in ontvangst nam.

Felicitatie

De burgemeester feliciteerde Volharding van harte met het jubileum. Het magazine zag er volgens hem heel mooi en verzorgd uit. Hij had gehoord dat dit jaar veel muzikale evenementen zullen plaatsvinden en hoopte dat hij bij meerdere optredens van Volharding aanwezig zou mogen zijn.

Hij roemde Dalen omdat er veel wordt georganiseerd en dat velen hun handen uit de mouwen steken om de vele activiteiten mogelijk te maken. Volharding speelt een belangrijke rol in de gemeenschap en de burgemeester vroeg aan Albert Tempels wat Volharding zo uniek maakt.

Uniek

Albert vertelde over de bijzondere muziekstukken die ze spelen, modern en zeer toegankelijk, en dat de orkestleden samen een goed team vormen. “Muziek is een fijne hobby waar we veel plezier uit halen!”

Stimulans

De burgemeester vertelde dat ze toevallig deze ochtend in de college-vergadering het gehad hadden over het stimuleren van muziektalenten. Wethouder Bea Meppelink zal hiermee aan de slag gaan om het muziekonderwijs verder te ontwikkelen.

De burgemeester feliciteerde de aanwezige orkestleden van Volharding nogmaals met het jubileum en het mooie magazine.
De komende tijd zal het jubileummagazine op alle adressen in Dalen in de brievenbus worden gedaan.