Jantje Boer-Reinders ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Zaterdagmiddag 27 maart reikte burgemeester Bert Bouwmeester een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Jantje Boer-Reinders uit Dalen. 

Mevrouw Boer is daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Boer was van 2002 tot 2017 mantelzorger van haar overbuurvrouw Griet Westenberg. Zij regelde tot het overlijden van mevrouw Westenberg dagelijks haar medicijnen, verzorgde het avondeten en ondersteunde haar bij het naar bed gaan. Later hielp zij haar tevens bij het maken van het toilet. Daarnaast verrichtte zij hand- en spandiensten. 

Jantje was er altijd

Door de inzet van Jantje Boer kon mevrouw Westenberg tot haar overlijden in maart 2017 thuis blijven wonen. Het is met name bijzonder dat mevrouw Boer in een periode van 15 jaar slechts één week haar overbuurvrouw niet heeft bijgestaan. Jantje was er altijd!

Niet vanzelfsprekend

Burgemeester Bert Bouwmeester: “Ik hoor het mantelzorgers zo vaak zeggen: Ach, ik doe het met liefde hoor. En dat geloof ik ook direct, anders hou je het niet jaren en jaren vol. Maar zelfs al doe je het met liefde, vanzelfsprekend is het niet. Het legt een grote wissel op je eigen leven. Gelukkig ziet de maatschappij dit steeds beter en krijgen mantelzorgers steeds meer de waardering die ze zo verdienen.”

Bron: gemeente Coevorden

Foto: Esselien de Groot Taaltotaal