Jan en Marchien gaan weg uit Cornelis

Jan en Marchien Lubbinge zullen stoppen als uitbaters van restaurant Cornelis. Op 1 oktober is het 24 jaar geleden dat zij het restaurant aan de Hoofdstraat in Dalen overnamen. Ze stoppen uiterlijk in mei volgend jaar, want tot die tijd huren ze het van de familie Bos uit Dalen. Die wil ervan af, nadat Cornelis generaties lang in hun bezit was.

Te koop

De eigenaren hebben het pand, dat bestaat uit een restaurant met terras, twee zalen en een appartement op de eerste verdieping, te koop gezet. Van de opbrengst krijgen de uitbaters een deel voor de inventaris en de goede naam. Als zich voor die tijd al een koper meldt, stoppen Jan en Marchien eerder, maar ze willen niet overhaast vertrekken.

Oud

Het horecapand bestaat sinds 1797. Vooral reizigers tussen Overijssel en Drenthe vonden onderdak in Herberg Cornelis. Halverwege de 19e eeuw namen Jan Cornelis en zijn vrouw Marchien ter Wolde de zaak over en verkochten er producten als tabak, groene zeep en koffie.

Begrip

Cornelis is een begrip in Dalen en omstreken. Veel gasten weten Cornelis te vinden. Dat is het probleem niet. Ze stoppen ermee, omdat ze het door personeelsgebrek niet meer aankunnen.
Op dit moment is het erg druk in het restaurant en tijd vrijmaken voor een interview is best ingewikkeld. Toch maken Jan en Marchien graag tijd vrij om binnenkort uitvoeriger te vertellen over hun periode in Dalen en hun toekomst.

Het wordt vervolgd!