Jaarprijs fotowedstrijd voor Arjan Esschendal

De jaarprijs van de fotowedstrijd van SamenDalen over 2020 is gewonnen door Arjan Esschendal met zijn prachtige foto van wolken, zon en landschap die gemaakt is bij De Mars. Arjan had in december al de maandprijs gewonnen met deze foto en de jury vond deze foto ook het mooist van alle inzendingen. Marian Witvoet stelde de prijs beschikbaar.

Zonsondergang in de winter De Mars

Tips

Arjan is blij met zijn prijs en dit motiveert hem om te blijven fotograferen. Hij geeft aan dat je natuurlijk een goed fototoestel moet hebben, maar met een mobieltje kun je ook prachtige foto’s maken. “Je moet er op uitgaan, kijken wat je zelf mooi vindt en lol hebben in het maken van foto’s. Er is heel veel moois te vinden in en om Dalen om te fotograferen.” Hij is natuurlijk blij dat hij de jaarprijs heeft gewonnen, maar het meedoen is nog belangrijker. Hij roept iedereen op om foto’s in te sturen en de mooie plekjes van Dalen te laten zien.

Zuid-Afrika

Op zijn Facebookpagina zet Arjan geregeld schitterende foto’s van wilde dieren die hij heeft gefotografeerd in Zuid-Afrika. Hij is gegrepen door dit land. In 2001 ging hij voor het eerst met zijn gezin naar dit land en sindsdien is hij er al heel wat keren geweest. Hij heeft heel veel foto’s gemaakt van zijn tochten door de vele natuurparken. Marian Witvoet is ook in Zuid-Afrika geweest en heeft ook fijne ervaringen opgedaan in dit schitterende land. “Het klimaat is geweldig, het land is indrukwekkend.”

Jaarprijs van Marian Witvoet

Arjan kreeg de jaarprijs uit handen van Marian Witvoet namens de winkel Jan Witvoet. De prijs is een waardebon van maar liefst 50 euro die Arjan mag besteden in de winkel. Arjan is blij met de prijs en gaat goed nadenken wat hij ervoor gaat aanschaffen. Marian stelt de prijs graag beschikbaar. “De fotowedstrijd vind ik echt super, mooi van deze tijd en de foto’s die zijn ingestuurd zijn ook prachtig. De foto van Arjan vind ik heel mooi, echt de prijs waardig.”

Lockdown

De winkel Jan Witvoet is gedeeltelijk dicht. Ze hebben toestemming gekregen om het gedeelte Jacht- en Schietsport open te houden in verband met het beheer van flora en fauna. De rest van de winkel is dicht. Marian brengt wel bestellingen rond die mensen via Facebook, de mail of de telefoon doen bij haar. “Ik maak soms foto’s van wat mensen willen hebben, maar ik kom ook wel aan de deur met meerdere spullen zodat de mensen kunnen kiezen. Ik vind dat erg leuk, want het contact met de klanten mis ik het meest.” Ze wil zichzelf niet beklagen, want o.a. de horeca en de kappers hebben het veel zwaarder. Ze hoopt dat we met z’n allen spoedig deze nare tijd achter de rug hebben.