Inwoners aan Zet in de gemeente Coevorden

De stichting Inwoners aan Zet is vanaf september 2019 actief voor inwoners-initiatieven zonder rechtspersoonlijkheid binnen de gemeente Coevorden.

Wat doet de stichting?

De Stichting Inwoners aan Zet biedt een plek aan groepen bewoners die inwonersinitiatieven ontwikkelen in de gemeente Coevorden en nog geen juridisch kader hebben, terwijl zij wel te maken hebben met geldstromen.  

Voor wie? 

Vrijwilligers die niet aangesloten zijn bij een vereniging of stichting maar wel een goed plan hebben, kunnen terecht bij de stichting. De stichting treedt dan namens het initiatief (tijdelijk) op als rechtspersoon. Zo kan de stichting namens het initiatief subsidies aanvragen of aan fondswerving doen. Aan het gebruik van stichting Inwoners aan Zet zijn voorwaarden verbonden. Deze staan op de website. 

Voorbeeld in Dalen: de sportclinics

Begin 2020 zijn bijvoorbeeld, om het meer bewegen van jongeren in Dalen te stimuleren, de realisatie van de sport-clinics in Dalen gerealiseerd. De initiatiefnemers zijn hierbij ondersteund door de stichting voor hun administratie en de aansprakelijkheidsverzekering. 

Nieuwsbrief en website

In onze eerste nieuwsbrief leest u meer over wat de stichting doet. Mocht u hierdoor geïnspireerd of geïnteresseerd zijn geraakt in de mogelijkheden van de stichting, leest u dan vooral de nieuwsbrief of bezoek de website van Inwoners aan Zet. 

U kunt de nieuwsbrief via deze link downloaden: Nieuwsbrief Inwoners aan Zet