Installatie wethouder Stegen

Steven Stegen (52) is dinsdag 24 maart geïnstalleerd als nieuwe wethouder van BBC2014. De inwoner van 1e Exloërmond is geboren en getogen in Schoonoord. De raadsvergadering vond ondanks de aangescherpte maatregelen toch doorgang. Wel gebeurde dat in aangepaste vorm: zonder publiek en met een minimale afstand van anderhalve meter tussen de raadsleden. De raad was overigens niet voltallig.
In zijn voormalige functie bij RTV Drenthe deed hij verslag van de raadsvergaderingen in Coevorden. Zodoende kent hij de belangrijkste kwesties in de gemeente Coevorden, al is dat dus wel vanuit een andere functie. Steven werkte gedurende bijna negentien jaar als verslaggever bij RTV Drenthe. De komende tijd blijft Stegen in 1e Exloërmond wonen. Op termijn verhuist hij naar de gemeente Coevorden. De raad nam daartoe een voorstel tot vrijstelling voor de periode van een jaar aan. De ontheffing kan, in bijzondere gevallen, telkens met een periode van maximaal één jaar worden verlengd.
Bij de installatie van Steven Stegen waren zijn vrouw Tineke en hun zoon Sven aanwezig, evenals de ouders van Steven. Steven Stegen neemt de portefeuille van de naar FC Emmen vertrokken Jan Zwiers over. Die omvat onder andere economische zaken, financiën, recreatie en toerisme, grondbedrijf en vastgoed.

bron: www.coevordernieuws.nl