Informatiebijeenkomst over collectieve opwekprojecten

Veel mensen gaan aan de slag met zonnepanelen. Maar wat nou als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of je vindt het gewoon niet mooi?

Als wij niet veranderen, verandert het klimaat. Dus is het de hoogste tijd voor positieve energie van oneindige bronnen zoals de wind en de zon. Wij kunnen zelf bijdragen door energie op te wekken. Energie opwekken, dat kan met zonnepanelen op je eigen dak, maar dat kan misschien ook door gezamenlijk te investeren in zonnepanelen op een groot dak ergens in Dalen of in de omgeving.

Informatiebijeenkomst

Donderdag 20 april organiseert Duurzaam Dalen om 19.30 uur in De Spinde, in samenwerking met de Drentse Koepel Energie-Initiatieven (Drentse KEI), een kennisbijeenkomst waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd.

Aanschaf zonnepanelen stimuleren

Vanuit Duurzaam Dalen willen we inwoners van Dalen helpen om te verduurzamen. We streven ernaar om zoveel mogelijk de energie op te wekken, daar waar het wordt gebruikt. Daarom willen we de aanschaf van zonnepanelen stimuleren.

Collectief opwekproject als alternatief

Maar wat nou als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of je vindt het gewoon niet mooi? Dan zou je door deel te nemen in een collectief opwekproject van een energie-coöperatie (op een dak, of misschien wel op een stuk grond wat verder niet gebruikt wordt) toch gebruik kunnen maken van duurzaam opgewekte stroom.

Wat er met de opbrengst van een collectief zonproject gebeurt, bepaal je samen. Vrij en onafhankelijk. Zo kunnen de leden van de energiecoöperatie beslissen om samen hun energierekening te verlagen of om te investeren in de leefomgeving.

Maar of we nu op onze eigen daken energie opwekken of in een collectief project, één ding is zeker: Samen kunnen we Dalen zelfvoorzienend, leefbaar en groen maken!

Praktisch

Waar: De Spinde
Wanneer: donderdag 20 april
Tijd: 19.30 uur

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld u dan aan door voor vrijdag 14 april een mailtje te sturen naar info@duurzaamdalen.nl