IJsbaan Dalen niet open

De ijsvereniging Dalen heeft besloten om deze winter de baan aan de Oude Dalerveensestraat niet te openen. Het bestuur van de vereniging heeft daar op 31 januari de volgende verklaring op haar facebookpagina voor gegeven:

Hallo leden, niet leden, sponsoren en ijsliefhebbers.
Zoals een enkeling van jullie heeft opgemerkt, de afgelopen periode stond en staat er geen water op onze mooie ijsbaan. Nu is moeder natuur een beetje bijgedraaid en is er vorst in Nederland. Maar er staat nog steeds geen water op de baan!??

Coronaprotocol maakt opening niet haalbaar


Vanwege de corona is er een protocol opgesteld door de KNSB en deze is goedgekeurd door de veiligheidsregio. In theorie zou de ijsbaan open mogen maar met inachtneming van het opgestelde protocol. 
Nu hebben wij hier als bestuur al heel wat over zitten vergaderen en dubben. Maar de conclusie voor onze vereniging, hoe jammer wij het ook vinden, is dat het voor ons als vereniging niet haalbaar is om de baan op een veilige en verantwoorde manier voor de ijsliefhebbers open te stellen. Vandaar dat er dus geen water op de baan staat en we jammer genoeg niet kunnen genieten van de ijsbaan en de daarbij horende ijspret/winterpret.


Blijf gezond, geniet van de frisse winterkou en tot de volgende vorstperiode in betere tijden.

Bestuur ijsvereniging Dalen.