Iedereen krijgt gratis aansluiting op glasvezelnetwerk!

De wervingsacties van de vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld leverden een overweldigend resultaat op. De vereiste 40% werd ruimschoots gehaald, de teller staat nu op een haar na op 50%! De drie aandeelhouders RE-NET, gemeente Coevorden en Stichting Glasvezel Zuidenveld staken de koppen bij elkaar. Met zoveel abonnees verkeert het project financieel gezien in een dusdanig blakende gezondheid dat elk woonadres een gratis aansluiting kan krijgen, oordeelden de aandeelhouders unaniem.

Geen eigen bijdrage.

Wat betekent dit voor de inwoners van de gemeente Coevorden? Jaap Ruiter, voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld legt het uit. “We kunnen iedereen een gratis aansluiting tot in de woning geven. Alle huizen worden dus gratis aangesloten!”, verklaart Ruiter trots. “Dat is voor het verdere verloop van ons project ook weer gunstig, want als iedereen het kastje al in huis heeft, zullen er ongetwijfeld tijdens de aanleg nog heel wat mensen over de drempel stappen en een abonnement nemen. We zijn heel blij dat we de inwoners van de gemeente Coevorden dit kunnen aanbieden en dat we geen 100 euro meer hoeven te vragen voor een aansluiting zonder abonnement, maar we zijn ook heel blij met de belofte van groei die hierdoor mogelijk wordt gemaakt. Dat is natuurlijk ook het grote verschil tussen een bewonersinitiatief en een commercieel bedrijf: een bewonersinitiatief kiest vanuit het belang van bewoners en wordt niet gedreven door een winstoogmerk.”

Start gemaakt in Geesbrug.

Op dit moment zijn de eerste activiteiten van aannemer Siers Telecom al merkbaar in het startgebied Geesbrug: de schouwer bezoekt daar alle adressen om te registreren waar de bewoners hun glasvezelaansluitpunt willen hebben.

Bron: Persbericht Stichting Glasvezel Zuidenveld