Horeca Dalen tevreden

Horeca Dalen kijkt met een goed gevoel terug op de opening van de terrassen.
Verwachtingsvol, maar ook met de nodige spanning keken de ondernemers en gasten uit naar de opening van de horeca op Tweede Pinksterdag. Gelukkig werkten de prachtige weersomstandigheden mee, zodat de terrassen na een lange gedwongen sluiting i.v.m. de uitbraak van het coronavirus weer gezellig gevuld waren.
We maakten een rondje langs de horeca in Dalen om hun eerste ervaringen na de opening op te tekenen:

Harma Ebes van Restaurant ’t Oelnbret kijkt met een positief gevoel terug op de opening. De inrichting van de terrassen – voor en achter het restaurant- bood voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Bij de ingang van het terras moesten de gasten de handen ontsmetten en ze namen vervolgens plaats. Door het mooie weer waren de terrassen buiten goed gevuld. Binnen was het rustig en waren er weinig reserveringen. Het personeel had voldoende ruimte om de gasten te bedienen. Kortom: een fijne start zonder wanklanken.

Erik Esschendal van Restaurant De Baander zag om 10 voor 12 al de eerste gasten popelend van ongeduld klaarstaan om als eerste een tafeltje te kunnen bezetten. De vooraf uitgedachte routing voldeed uitstekend. Bij binnenkomst werden de gasten naar hun plek begeleid. Alle tafeltjes waren de hele middag bijna volledig bezet. Gelukkig verliep de toeloop van gasten geleidelijk, zodat er geen wachtrij ontstond. Binnen waren er, ook door de prachtige weersomstandigheden, weinig reserveringen. Erik is vooral te spreken hoe de gasten zich aan de regels hielden. Dat geldt ook voor de jeugd. Er was veel begrip voor de maatregelen en er hoefde door het personeel bijna niet corrigerend te worden opgetreden. Als dat al nodig was verliep dat in goede sfeer.

Jan Lubbinge van Restaurant Cornelis keek met gezonde spanning uit naar deze eerste dag. Alles was goed geregeld. De tafeltjes stonden op ruim 1,5 meter uit elkaar. Bij de toiletten hing een briefje dat er 1 persoon tegelijk naar binnen mocht na het desinfecteren van de handen. Dit gaf geen enkel probleem. De gasten hielden zich keurig aan de regels. Er hing een heel relaxte sfeer en er was voldoende plaats. Na vertrek van de gasten werd de tafel gedesinfecteerd. Voor binnen waren er geen reserveringen. Waarschijnlijk speelde het mooie weer ook mee en Jan heeft het idee dat mensen daar nog wat huiverig voor zijn. Jan kijkt met een heel goed gevoel terug op deze dag.

Restaurant China Garden houdt het deze maand nog op alleen afhaalmenu’s. Ze zullen in juli bekijken of ze veranderingen gaan doorvoeren.

Cindy van Snackbar Dalen merkte wel dat het op 1 juni wat drukker was. “Vooral ijs en drankjes werden veel besteld. We hadden buiten vier tafels neergezet en daar werd goed gebruik van gemaakt.” De bestellingen worden nog steeds op een tafel neergezet en kunnen daar worden afgehaald. Cindy benadrukte dat ze nog steeds volgens de voorschriften van het RIVM werkt. “We moeten het samen doen en wij dragen daar graag aan bij!”

De Aolle Bakkerij spreken we later vandaag over hoe hun heropening is verlopen.

Bekijk hier de foto’s van Tweede Pinksterdag. Nog veel meer foto’s vind je in het fotoalbum.