Het Ontzet van Coevorden

Musical ‘Het ontzet van Coevorden’ in de Grote Kerk in Coevorden

Op 3, 7, 9 en 11 december vindt de musical ‘Het ontzet van Coevorden’ plaats met in de hoofdrollen René van Kooten, Raymon Kurvers en Robin van den Heuvel. Verder een cast van zo’n twintig lokale en regionale acteurs. De musical is geschreven door Dick van den Heuvel en gecomponeerd door Fons Merkies en Jeroen Sleyfer.

Het verhaal gaat over 1672. Nederland is reddeloos, redeloos en radeloos. Vanuit het westen vallen de Britten ons aan. Vanuit het zuiden de Fransen. En in het oosten is het Bernhard von Galen, ook wel Bommen Berend genoemd, die op Coevorden uit is. In de zomer valt hij de stad aan. Elf dagen biedt de bevolking weerstand, maar als Bommen Berend ook het Proviandhuis bombardeert, breekt het verzet.

Een eenvoudige onderwijzer, Mijndert van der Thijnen komt in verzet. Hij brengt in kaart hoe de troepenbeweging van Bommen Berend is. En met die gegevens weet hij Generaal Carl von Rabenhaupt ervan te overtuigen dat ze de stad kunnen heroveren. Het dappere Coevorden geeft zich niet gewonnen. Samen met Thijmen, en met de list die hij verzint om de heerser zijn macht te ontnemen, herovert de bevolking de stad.

Het is niet alleen het verhaal van 350 jaar geleden toen Coevorden werd ingenomen door een gruwelijke bezetter. Het zijn vooral de geschiedenissen van mensen die ineens worden geconfronteerd met overheersing, geweld en oorlog.

De voorstellingen vinden plaats op 3, 7, 9 en 11 december in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Coevorden aanvang 20.00 uur .


Voor meer informatie en het bestellen van kaarten via deze link www.coevordenmusical.nl en via deze link Theater Hofpoort www.theaterhofpoort.nl