Het Drentse Sportprotocol vastgesteld

In de gemeente Coevorden mag vanaf 29 april weer in verenigingsverband gesport worden! Vanaf dan mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. De Drentse gemeenten hebben samen voorwaarden opgesteld voor sportactiviteiten. Dat noemen zij het Drentse sportprotocol. Sportaanbieders moeten hieraan voldoen en kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij de gemeenten en de buurtsportcoaches/ sportfunctionarissen.

Voor alle Drentse gemeenten uniformiteit

“Alle Drentse gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden voor sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. Zo geldt voor elke sportaanbieder hetzelfde. Er is vooral gekeken naar wat mogelijk is. ‘We hebben er groot vertrouwen in dat sportaanbieders zorgen voor een veilige en verantwoorde manier van sporten voor kinderen en jeugd’, zegt Roger de Groot, voorzitter van de Vereniging voor Drentse gemeenten portefeuille Sport. “Het is vooral fantastisch dat er weer samen gesport kan worden door kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Het is goed voor de gezondheid en om fit te blijven en het is ook een welkome afleiding in een tijd waarin veel andere dingen niet kunnen,” vervolgt De Groot.

Het protocol in grote lijnen

*Buitensport mag, binnen sporten mag niet;
*Trainen mag maar wedstrijden zijn niet toegestaan;
*Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden bij het sporten, voor kinderen tot en met 12 geldt dit niet;
*Hygiëne-maatregelen blijven gelden: vaak handen wassen, thuisblijven bij verkoudheid en/of koorts, ook van huisgenoten;
*Kantines, kleedkamers en douches moeten gesloten blijven;
*Sportaanbieders houden toezicht op het naleven van de voorwaarden en zorgen dat per 10 sporters 1 volwassene aanwezig is voor toezicht.
*Binnen- en buitenzwembaden moeten gesloten blijven. Er is op dit moment nog niet bekend óf en hóe het coronavirus zich in zwembaden kan verspreiden. *Zodra er landelijke adviezen en richtlijnen komen voor het veilig en verantwoord gebruiken van zwembaden, wordt dit besluit heroverwogen.

Activiteiten vooraf melden bij gemeente

Sportaanbieders moeten hun activiteiten vooraf melden bij de gemeente. Na melding kan de sportaanbieder starten met de activiteit. Bij vragen of onduidelijkheden neemt de gemeente contact op. Op de website van de gemeente Coevorden is een aanmeldformulier te vinden om een sportactiviteit aan te melden.

Vragen

Voor vragen en/of ondersteuning kan men contact opnemen met Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl & bewegen, via a.wijnholds@coevorden.nl of 14 0524.

Bron: gemeente Coevorden