Herfstmarkt voor het goede doel

Zaterdagmiddag 16 oktober organiseerde Rotaryclub Coevorden voor het eerst een Herfstmarkt in Dalen met met een groot aantal kramen, springkussens van Stichting Volksvermaken en Oranjecomite en een fruitpersmachine. Hier konden eigenaren van fruitbomen hun appels en peren laten persen. In totaal werd er bijna 3000 kg fruit geperst.

Veel kramen en live muziek

De organisatie van de Herfstmarkt was in handen van Rotaryclub Coevorden, die afgelopen jaren ook de Kerstmarkten organiseerde. Bijna twintig kramen prezen verschillende waar aan: koolzaadolie, herfststukjes, wijn, fruittaarten, hammen, worst, pompoenen en vuurbuizen. Vele plaatselijk bekende ondernemers namen deel aan de Herfstmarkt, zoals Wijnwinkel Lalie, Boerderijwinkel Wolting, Garming Pompoenen, Knus, De Baander, Plus Dalen. 

Live muziek van de Retros

De Retros verzorgden met live-muziek voor een schitterende muzikale omlijsting. Stichting Volksvermaken Dalen had maar liefst 4 springkussens en een stormbaan ter beschikking gesteld. De kinderen van Dalen maakten gretig gebruik van de gelegenheid om flink te springen en plezier te maken.

Goede doelen

Rotary Coevorden heeft de Herfstmarkt georganiseerd ten bate van twee goede doelen: Stichting Kennet uit Zwinderen en Stichting Kinderkampen Z-O Drenthe. Beide stichtingen zetten zich in om kinderen en gezinnen een fantastische kampeerervaring te geven. Rotary kon beide stichtingen verblijden met ieder € 1000,–.

Foto’s

Hieronder een impressie van de markt. Kijk voor meer foto’s in het fotoalbum via deze link.