‘Harde kern’ Vv Dalen waardeert ‘groenploeg’

Ze worden wel gekscherend de ‘harde kern” van de Vv Dalen genoemd, maar in werkelijkheid is het een heel vredelievend clubje mensen, dat samen elke thuiswedstrijd van hun favoriete club bezoekt. Ze beleven daar samen veel plezier aan, op hun vaste stekkie onder het scorebord. Ze vallen niet alleen zichtbaar op door hun rode pet of muts, maar ook hoorbaar door hun -vaak humoristisch getint- commentaar of opmerking tijdens de wedstrijd.

Opticien

Zo kan het gebeuren, dat een grensrechter van een tegenstander het dringend advies krijgt om eens een bezoekje aan Specsavers te brengen, als de ‘kern’ het niet helemaal eens is met een vlagsignaal. Ook de ‘groenploeg’ wordt wel eens op de korrel genomen als er een polletje gras te hoog staat of de lijnen niet helemaal zichtbaar zijn. Natuurlijk wordt er dan gehoopt op een tegenreactie…….

De beste ‘groenploeg’ van Nederland

Om te laten merken, dat het allemaal maar ‘gekheid’ is, besloten leden van de ‘harde kern’ hun waardering voor de ‘groenploeg’ eens tot uiting te willen brengen.Tijdens het duel van Dalen tegen WKE overhandigden ze Riekus Zwiers en Folkert Sinnema, die deel uit maken van de ‘groenploeg’, een oorkonde en een waardebon. Riekus en Folkert toonden zich blij verrast. Met deze bon kan de ‘groenploeg’  op maandagochtend een visje halen bij hun favoriete viswinkel.